Ir jauna informācija, un tā ir biedējoša: sinoptiķi ir mainījuši prognozi visam maijam

Svētkos, 1. maijā, Latvijā, saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozēm, saule ik pa laikam uzspīdēs. Bet kas gaidāms pēcpusdienā?

Pirmā maija diena solās palikt sausa un saulaina. Dienā vējš būs mierīgs, un gaisa temperatūra pieaugs līdz +18…+23 grādiem, bet Kurzemes ziemeļos tas paliks vēsāks, sasniedzot tikai +12…+17 grādus.

Rīgā mākoņu daudzums mainīsies, bet nenāksies gaidīt nokrišņus. Vējš arī turpinās būt lēns, un maksimālā temperatūra svārstīsies no +19 līdz +21 grādam.

 

Maijs Latvijā ir viens no mēnešiem, kad pērkona negaiss var rasties, bet tas nav tik bieži sastopams kā vasarā. Tomēr maijā var būt periodi ar atmosfēras nestabilitāti, kas var izraisīt pērkona negaistu veidošanos, īpaši augstākajos pavasarī un siltākos dienas laikos.

Mēs nevaram iztikt nevienas brīvdienas bez šīm sviestmaizēm ar šprotēm: tās tiek pagatavotas dažu minūšu laikā un visiem garšo

Lasi vēl: Mūžībā devusies latviešu mūziķe, dzejniece un mediķe; Viņa bija apņēmības pilna uzvarēt šo cīņu, tomēr zaudēja

Šajā mēnesī var novērot arī pirmos pērkona negaistus, kas ir saistīti ar pavasara noslēpumu un temperatūras svārstībām. Bet kopumā pērkona negaiss maijā Latvijā nav tik biežs kā vasarā.

Lasi vēl: VIDEO: Es paliku uz “pauzes” kad uzzināju, cik daudz Mairis Briedis ir nopelnījis ar boksu

Dienā gaidāms lēns līdz mērens dienvidu vējš, un lietusgāzēs var rasties vietējas brāzmas ar ātrumu līdz 16 metriem sekundē. Maksimālā gaisa temperatūra būs starp +14 un +17 grādiem, bet piekrastē dažviet varētu sasniegt tikai +11 grādu temperatūru.

 

 

Leave a Comment