Ir izsludinātas valstis, kurās vasarā gaidāms pat bīstams karstuma vilnis – vai Latvija ir iekļauta šajā sarakstā?

Visā pasaulē gaidāmi ļoti bīstami karstuma viļņi. Ir izveidots saraksts ar valstīm, kuras cietīs visvairāk no vasaras karstās saules. Šāds karstuma vilnis būs pirmo reizi vēsturē. 

Temperatūra pasaulē paaugstinās satraucošā tempā, pareģojot arvien intensīvāku karstuma viļņu laikmetu. Diemžēl tiek prognozēts, ka šī vasara būšot anomāla tieši ar neparasto karstumu.

Britu zinātnieku komanda ir noteikusi valstis, kuras ir visneaizsargātākās pret šiem ārkārtējiem laikapstākļiem, kā aprakstīts cienījamā publikācijā “Nature Communications”.

Briesmu priekšā ir ne tikai valstis, kur, visticamāk, norisināsies postoši karstuma viļņi. Jāņem vērā arī tādi faktori kā tautsaimniecība, populācijas pieaugums, energotīklu stabilitāte un veselības aprūpes pakalpojumu pieejamība, tomēr vēl daudz kas ir jāņem vērā.

Karstuma viļņi vispostošāk var skart tādus reģionus kā Afganistāna, Papua-Jaungvineja un Centrālamerika. Briesmas draud arī Centrāleiropai un Pekinai, kur ir blīva cilvēku populācija.

Lasi vēl: Man ir 56 gadi, esmu stāvoklī un diemžēl nezinu no kā. Ir vairāki kandidāti – pensionārs, pusaudzis, par trešo variantu vispār bail domāt

Tomēr zinātnieki ir atzinuši, ka šī vasara būšot visā pasaulē daudz karstāka nekā agrāk. Tas nozīmē, ka arī Latvijā vasara gaidama krietni vien karstāka nekā iepriekšējās.

 

Leave a Comment