Ierīkoju videonovērošanu savās lauku mājās, bet kad ieraudzīju. kas tur notiek nespēju pat parunāt kādu brīdi

Kaimiņš bija pirmais, kurš “uzķērās” burtiski trešajā naktī. Viņš ienāca pagalmā, sapinās žūstošajās drēbēs, tad atbrīvojās, piegāja pie lieveņa un kaut ko pagrūda zem stāvoša ķeblīša.

Bet viņš neko nepaņēma!

No rīta viņam paziņas jautāja visā nopietnībā:

– Biedri, kāpēc jūs tā rīkojāties?

Viņš apvainojās un teica:

– Ejam! Es vakar svinēju algas saņemšanu, atceries, pirms mēneša es aizņēmos no jums 50 eiro?

– Atceramies gan!

– Es parādu noliku uz jūsu spilventiņiem un virsū uzliku akmeni, lai vējš neaizpūstu!

– Kāpēc tu naudu neatdevi dienas laikā?

Pēcpusdienā Latvijā šajos reģionos izsludināts oranžais brīdinājums par ļoti spēcīgu negaisu un ne tikai!

– Es to saņēmu vakarā, bet līdz rītam tā varēja “nenodzīvot”…

Tādējādi kaimiņš izrādījās kristālgodīgs cilvēks. Nedēļas nogale pagāja labi, darba dienās bija jābrauc uz pilsētu strādāt. Pirmdien arī viss bija kārtībā. Bet otrdienas naktī viena kamera pēkšņi sāka mirgot un nodzisa, tad otrā. Ceturtdienas un piektdienas rītā noskaidrojās, ka videonovērošana nedarbojas.

Nu ko, atbraucām…

Un izrādījās, ka māja ir apzagta. Ļaunprāši bija visu savākuši! Pat diegus un adatas, meitas rokdarbus. No šķūņa tika nosperts trimmeris un citi dārza instrumenti, vārdu sakot, viss “pa tīro”.

 

Paziņas izsauca policiju, devās skatīties videonovērošanu, bet tās nebija. Kameras ir, bet nestrādā! Zagļi bija uzlauzuši vienu kameru, nogaidījuši dienu vai divas, tad nogriezuši visu iekšpusi un paņēmuši to līdzi kopā ar lietām no mājas. Videonovērošana izrādījās pilnīgi bezjēdzīga, tāpēc kameras tika novāktas un izmestas.

Policija solīja cīnīties, meklēt, atrast un ieslodzīt vainīgos. Bet tam bija grūti noticēt, jo pēdas netika atrastas. Apmēram mēnesi iemītnieki negribēju iet mājā, bet tad incidents aizmirsās un lēnām tika ievestas jaunas lietas.

Zagļi tika notverti pavisam nejauši. Kaimiņš piegāja pie saimnieka un teica:

– Zini, pagājušajā nedēļas nogalē es devos apciemot dažus draugus uz kaimiņu ciematu, tur nomalē dzīvo jauns puisis. Viņš darbojās ar pļaujmašīnu, tieši tādu pašu, kāda bija jums. Un sānos bija tāds pats krāsas traips. Ierīce man kaut kā iekrita acīs.

Un tieši tā! Jaunais puisis izrādījās viens no zagļu bandas!

Lasi vēl: Zodiaka zīmes, kuru personīgajai dzīvei 2024. gada jūnija sākumā gaidāms straujš pavērsiens

Viņš kopā ar draugiem, izliekoties par metāllūžņu savācēju, ceļoja pa ciemiem un vēroja, kur dzīvo vasarnieki, kuriem kaut kas ir “neuzmanīgi nolikts”, kam ir kameras, kam nē. Tātad videonovērošana pret sīkām zādzībām palīdzēs, taču, ja ļaunprāši darbojas vērienīgi, ielaužoties mājā, tas situāciju tikai pasliktinās, jo videokameras ir rādītājs, ka mājā ir kaut kas vērtīgs.

Kur meklējama šā stāsta ir morāle? Godīgi sakot, es nezinu. Iespējams, daudz kas ir atkarīgs no cilvēka, no kaimiņiem un… nedaudz no veiksmes.

 

Leave a Comment