Iemācījāmies sālīt gurķus, izmantojot sauso sālīšanu: gatavi 5 stundās. Tie ir kraukšķīgi, smaržīgi – un neticami gardi

Pievieno gurķus un ķiploka daiviņas.

Pievienojiet sāli un cukuru (sastāvdaļu saraksts zemāk). Iepriekš liku klāt arī sinepes – bet gurķi labi sanāk arī bez sinepēm.

Uzglabāšanai ilgāk par 3 dienām cukuru labāk nepievienot. Gurķi ātrāk mīkstinās un var sabojāties. Bet garšas ziņā man labāk patīk diennakti veci gurķi ar cukuru.

3) Sasien (nostiprini) maisu, kārtīgi sakrati, sadrupina. Un ielieciet ledusskapī. Visi 🙂

Ļaujiet gurķiem tur nogulēt vismaz stundu – un tie jau būs ak, cik labi ar ceptiem kartupeļiem un kartupeļu biezeni. Un pēc 4-5 stundām tie ir vienkārši izcili, īsti mazsālīti gurķi.

 

Ja sālītas bez cukura, tās ledusskapī var izturēt līdz 5-7 dienām. Protams, tie kļūst mīkstāki, un to ilgstoša uzglabāšana nav labākā ideja. Bet tie netiek uzglabāti – tie acumirklī aizlido.

Sastāvdaļas:

Gurķi 1 kg:

Sāls 1-1,5 ēd.k. (kam garšo sāļāk – 1,5 ēd.k.);

Cukurs 1 tējk;

Lasi vēl: Klimata šausmas ir tuvu: cilvēkus augustā var apdraudēt laikapstākļu anomālijas

Ķiploki 3-4 daiviņas (pēc garšas);

Diļļu lietussargi vai svaigas dilles, estragons un citi garšaugi.

Šie ir ikdienas mazsālītie gurķi: šādi jums vajadzētu tos sālīt.

Tādus gurķus veikalā nevar nopirkt! Nu tādu nav. Es meklēju. Tāpēc es tos gatavoju katru gadu bez neveiksmēm. Tie nav tikai vārdi. Ja jūs man neticat, pārbaudiet to.

Ļoti, ļoti iesaku! Tā ir taisnība – šī ir labākā mazsālīto gurķu recepte. Esmu daudz ko mēģinājusi. Šis ir ārpus konkurences. Ja jūs nekad neesat gatavojis šādus gurķus, izmēģiniet šo recepti.

 

Leave a Comment