Klimata šausmas ir tuvu: cilvēkus augustā var apdraudēt laikapstākļu anomālijas

Klimatologi brīdinājuši Austrumeiropiešu iedzīvotājus par laikapstākļiem, kas nākammēnes pārsteigs daudzus. Augusts mums daudziem būs īsts pārbaudījums. 

Pēdējā vasaras mēnesī daudzi cer uz komfortablu temperatūru un pirmajām rudens notīm gaisā. Tomēr šogad jūs varat aizmirst par šādām realitātēm.

Spēcīgs ciklons stipru lietusgāžu veidā riskē apņemt visu Austrumeiropu, taču tas karstumu nemazinās. Dabas katastrofas ir iespējamas visur, tāpēc jums jābūt uzmanīgiem, dodoties ārā.

Sinoptiķi piedāvāja īpaši neapmierinošu prognozi Austrumeiropai. Tiks uzstādīts jauns nokrišņu daudzuma rekords. Tas pats riskē ar laikapstākļiem daudzviet citur.

Lietus var ievilkties pusi mēneša, un termometra stabiņš visu šo laiku svārstīsies ap +21 un +22 grādiem. Lietainākās dienas ir no 8. līdz 10. augustam.

Pēc viņa teiktā, daudzviet temperatūra jau sasniegusi 20-23 grādus, kas ir normāli šiem reģioniem. Tuvākajās dienās temperatūra var svārstīties 18-23 grādu robežās, kas būs jūtams kritums.

Vilfands skaidroja, ka atdzišana saistīta ar aukstu gaisa masu ierašanos. Šī temperatūra ir par 4 grādiem zemāka par vidējo šajā gadalaikā. Starp citu, frāze “Ziema nāk”, kas kļuvusi par mēmu, ir Stārka nama devīze no sērijas “Troņu spēle”.

Vienlaikus Austrumeiropas reģionā tuvākajā nedēļā būs silts, lai arī lietains laiks ar gaisa temperatūru dienā no +22 līdz +26 grādiem. Daudzviet kūrortos gaidāmi aptuveni +30 grādi, daļēji apmācies laiks, ūdens +28 grādi.

Lasi vēl: Ko noteikti nevajadzētu darīt 22.jūlija īpaši pēcpusdienā, lai laime tev savā priekšā neaizvērtu durvis

Citviet būs līdzīga temperatūra, gandrīz bez nokrišņiem un saulains laiks. Turcijas Antālijā šodien temperatūra sasniegs +40 grādus, bet pēc tam gaiss nedaudz atdzisīs, un nedēļas laikā temperatūra nepārsniegs +34 grādus, nokrišņi nav gaidāmi.

Ēģiptes Hurgadā ir saulains un sauss laiks, dienas temperatūra visu nedēļu būs ap +37-39 grādiem.

Bet kas gaidāms tieši Latvijā? Vai arī sagaidīsim lietu? Lūkosim jau nākošajā lapā!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment