Klimata šausmas ir tuvu: cilvēkus augustā var apdraudēt laikapstākļu anomālijas

Kad sākas karstums, visi apkārtējie runā par globālo sasilšanu, ledāju kušanu un plūdiem, kas apdraud pasauli, un, kad nāk ziema ar salnām un puteņiem, kas brīžiem pārsniedz visas normas, sāk runāt par globālo atdzišanu. Kas tad īsti notiek ar mūsu pasauli?

Ir skaidrs, ka kaut kas patiešām notiek ar klimatu. Laikapstākļu anomālijas notiek arvien biežāk. Vai nu ziemā uzzied magnolijas, tad sniegs nokrīt virs jumta, kur sniega nav daudz, tad vasaras vidū uznāk straujš aukstums, ka dzīvojamās ēkās pat jāslēdz apkure.

Katru dienu pasaulē notiek dažādas dabas stihijas: taifūni, cunami, zemestrīces, vētras un tajā pašā laikā pie poliem kūst ledāji, un pēkšņi sāk mosties daudzi snaudošie vulkāni.

Vai esat ievērojuši, cik bieži sinoptiķi savās prognozēs sāka kļūdīties? Viņi sola lietu, bet tā vietā ir briesmīgs karstums; Viņi sola sniegu, bet sniega vietā – lietu. Un laba laika vietā – slikti, un otrādi. Cik reižu gaisa temperatūra jūsu termometrā ir atšķīrusies par 5 vai pat 10 grādiem no prognozētās?

Pirms atbildēt uz šo jautājumu, ir nepieciešams noteikt notiekošo procesu cēloni. Daudzi cilvēki uzskata, ka klimata pārmaiņās ir vainojams cilvēces progress.

Pēdējā laikā cilvēki arvien biežāk sāk runāt par planētas pārapdzīvotību. Bet tā pat nav problēma, problēma ir tā, ka visi vēlas dzīvot skaisti: automašīnas, atkritumi, rūpnīcas utt. Plastmasa vien ir tā vērta…

Un ozona slāņa iznīcināšana, ko arī izraisa pats cilvēks, tikai pastiprina to, kas jau ir pastiprinājies. Mūsu ekosistēmas normāla darbība ir traucēta, un gaisa un ūdens piesārņojums vēl vairāk saasina problēmu.

Bet ko sagaidīsim Latvijā? 

Lēna vēja dēļ dažās naktīs migla un dūmaka samazinās redzamību.

Naktīs temperatūra nebūs zemāka par +12…+19 grādiem, bet dienas laikā tā sasniegs +27…+29 grādus.

Darba nedēļas sākumā laikapstākļus noteiks augsta spiediena apgabals, un saule mainīsies ar mākoņiem. Naktīs temperatūra saglabāsies +12…+19 grādu robežās, bet dienās tā paaugstināsies līdz +24…+29 grādiem, piekrastes rajonos un Kurzemē būs vēsāks – +21…+25 grādi.

Lasi vēl: Večuks sekoja pieklīdušai kaķenei, kura viņu kaut kur sauca. Labāk gan nebūtu tā darījis un gājis turp!

Nedēļas vidū mākoņu daudzums pieaugs, daudzviet līs, vietām iespējams stiprs lietus un pērkona negaiss. Vējš būs lēns. Naktīs temperatūra būs +15…+19 grādi, bet dienā lielākajā daļā valsts – +22…+27 grādi.

 

Leave a Comment