Iemācījāmies sālīt gurķus, izmantojot sauso sālīšanu: gatavi 5 stundās. Tie ir kraukšķīgi, smaržīgi – un neticami gardi

Man iemācīja marinēt pārsteidzošus mazsālītus gurķus – bez sālījuma. Spilgti zaļi, tie kraukšķ un rosina ēstgribu. Un tāds aromāts, ka gribas ēst mūžīgi.

Es jau esmu gatavojis līdzīgus gurķus, izmantojot līdzīgu “slinko” metodi. Tie bija ļoti labi, bet šie ir labāki. Un jums nav jāsagatavo sālījums, jums nav jāgaida vairākas dienas. Pieber sāli un viss 🙂

Metode ir piemērota atpūtai lauku mājā: sāli no rīta, un tas ir gatavs pusdienām un vakariņām. Pirms došanās uz bārbekjū, pikniku – un pirms viesu ierašanās.

Es dalos ar vienkāršu metodi: šādi vajadzētu sālīt mazsālītus gurķus.

Mazsālīti gurķi, ātrā metode, recepte + sastāvdaļas

1) Ņem jaunus, vidēja izmēra gurķus – vēlams ar rieviņām. Apgrieziet galus.

Ja gurķi nav pārāk jauni un ar biezu mizu, iemērciet tos aukstā ūdenī. Mērcēšanas laiks ir no 20-30 minūtēm līdz stundai.

Pateicoties mērcēšanai, gurķi ātrāk marinēsies, un biezā miza ātrāk kļūs mīksta.

Sinoptiķi izplata paziņojumu uz tuvākajām stundām Latvijā! Negaiss strauji tuvojas šiem reģioniem

Un, ja nevēlaties mērcēt vai nav laika, varat gurķus apliet ar verdošu ūdeni.

Nemērciet tos verdošā ūdenī, neuzglabājiet tur ilgi – bet ielieciet tos bļodā, aplejiet tos uz tiem – un ātri noteciniet ūdeni. Tas arī mīkstina ādu, ļaujot tai ātrāk sālīt.

Un – tas glābj no domām: varbūt ar gurķiem notiks kas līdzīgs – tie tik ātri marinējas 🙂

2) Paņemiet parastu plastmasas maisiņu vai rāvējslēdzēja maisiņu ar rāvējslēdzēju. Novietojiet tur diļļu lietussargus, kāti ir sausi.

Var izmantot dažus mārrutku saknes gabaliņus, ķiršu lapas, jāņogas, piparmētru vai estragonu. Kaimiņš pat lauru lapas pieliek.

Lasi vēl: Vai drīkst nosaukt kaķi vai suni cilvēka vārdā: baznīcas un ezotēriķu atbildes

Var izmantot arī svaigas dilles – tās bieži izmanto mazsālītiem gurķiem. Bet sausi marinēti gurķi ar svaigām dillēm ilgi nestāvēs. Garša pasliktinās un gurķi pasliktinās.

Ja neplānojam tos ēst tajā pašā vai nākamajā dienā, uzglabāšanai 3-5-7 dienas, labāk tos sālīt ar sausām dillēm, ar lietussargiem. Un lietussargu aromāts ir koncentrētāks un bagātīgāks 🙂

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment