Iegūts jauns radiosignāls: zinātnieki ir spējuši sadzirdēt kosmosā sirdspukstus

No kosmosa dzīlēm zinātnieki ir saņēmuši noslēpumainu radio uzliesmojumu, kas atšķiras no citiem iepriekš saņemtajiem signāliem.

Eksperti skaidro, ka ātrie radio uzliesmojumi, kas nāk no kosmosa dzīlēm, izrādās ir īsts noslēpums. Tie atspoguļo spēcīgus starojuma uzliesmojumus radio diapazonā, un tie nāk no kosmosa uz īsu laiku. Parasti šāds uzliesmojums ilgst ne vairāk kā milisekundi un pēc tam pazūd uz visiem laikiem.

Tiesa, šis uzliesmojums spēj izstarot tik daudz enerģijas, cik 500 miljoni zvaigžņu, kas līdzinās mūsu Saulei. Diemžēl nav iespējams paredzēt, kad un kur parādīsies nākamais signāls. Tāpēc atliek vienīgi cerēt un gaidīt.

Lasi vēl: Lai sagatavotu ES piegādes pārtraukumiem, EK ierosina gāzes pieprasījuma samazināšanas plānu

Ir sastopami arī atkārtoti ātrie uzliesmojumi, kas nāk no viena un tā paša kosmosa punkta. Tajā pašā laikā tie var atšķirties viens no otra pēc intensitātes, un joprojām nav skaidrs, vai tiem ir viens avots, vai dažādi.

Kā norāda zinātnieki, nesen atklātais ātrais uzliesmojums FRB 20191221A bija daudz garāks nekā visi pārējie un ilga aptuveni trīs sekundes. Turklāt signāla iekšienē notiek savi uzliesmojumi ik pēc 0,2 sekundēm. Tie pārsteidza pētniekus ar savu precizitāti, kas līdzinās sirdspukstiem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment