Gurķu konservēšana ziemai pēc vecmāmiņas receptes. Bez etiķa un sterilizācijas

Interesanta recepte gurķu konservēšanai bez etiķa un sterilizācijas. Senais gurķu pagatavošanas veids, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē.

Sastāvdaļas:

gurķi (vēlams mazie) – 2 kg.

Lielie gurķi – 1 kg

Ķiploki – 3-5 daiviņas

jāņogu lapas

Vasara mums visiem sniegs pārsteigumu: meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi

mārrutku lapas

Seleriju kāti – 1 liels saišķis

Dilles zariņi

Sāls – 70 g

Labi nomazgājiet gurķus un nogrieziet galus. Lielos gurķus sarīvē uz rupjas rīves un seleriju kātiņus smalki sakapā. Sasmalcināto seleriju un sarīvētos gurķus sajauc bļodā. Pievieno sāli un samaisa.

Nīderlandes pārstāvji atklāj patieso un vienīgo iemeslu, kādēļ Jostu izmeta no Eirovīzijas fināla

Pusotra litra burkās ievieto ķiplokus, pāris jāņogu lapas, dažus dilles zariņus un gabaliņu mārrutku lapas. Katrā burkā pievieno pāris ēdamkarotes rīvētu gurķu un liek slāni veselu gurķu (ja vēlaties, varat gurķus sagriezt divās daļās).

Lasi vēl: Ģimene piedzīvo īstu pārbīli! Valkas pilsētas centrā privātmājas pagalmā iekļūst bīstams plēsējs, kurš sēž uz mājas terases un vēlāk nozog sev maltīti (video)

Virsū liek rīvētu gurķu kārtu un atkārto, līdz burka ir pilna. Svarīgi! Pēdējais slānis jāveido no rīvētiem gurķiem un selerijas. Virsū visam uzliek pāris selerijas zariņus un pārklāj ar mārrutku lapu.

Lasi vēl: Izplatīts nozīmīgs brīdinājums par laiku šīs svētdienas naktī. Nosaukti reģioni, kuri tiks visvairāk skarti!

Burku aizver ar vāku un novieto tumšā, vēsā vietā vai ledusskapī. Aptuveni pēc 2-3 nedēļām mums būs visbrīnišķīgākie kraukšķīgie gurķi ar neticamu aromātu un garšu.

 

Leave a Comment