Vasara mums visiem sniegs pārsteigumu: meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi

Meteorologi ir sagatavojuši jaunu prognozi gaidāmajai vasarai, un tā solās būt ļoti nenormāla. Meteorologi brīdina par virkni laikapstākļu pārsteigumu, kas varētu sabojāt siltās sezonas plānus.

Nenormāls karstums

Viens no galvenajiem faktoriem, kas ietekmēs laikapstākļus vasarā, ir ūdens temperatūra Klusajā okeānā. Šogad tā ir ievērojami paaugstinājusies, kas izraisīs temperatūras paaugstināšanos visā planētas teritorijā.

Prognozes liecina, ka vasara Austrumeiropā būs rekord karsta. Jau jūnijā termometru stabiņi šajā Eiropas daļā pakāpsies virs 30 grādiem pēc Celsija. Nenormāls karstums aptvers pilnīgi visu Eiropu.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Krasa atdzišana un lietus

Tomēr vasaras vidū laika apstākļi krasi mainīsies. Lielāko daļu Austrumeiropas reģionu aptvers atdzišana, ko pavadīs ilgstošas lietusgāzes. Šis periods būs nepatīkams pārsteigums tiem, kas jūlijā plānoja atvaļinājumus un ceļojumus.

Viesuļvētras, pērkona negaisi un krusa. Augusts atnesīs vēl vienu laikapstākļu anomāliju porciju. Šajā mēnesī gaidāms liels skaits viesuļvētru, pērkona negaisu un krusas. Nelabvēlīgi laikapstākļi skars visu Austrumeiropu.

Lasi vēl: Tas sāksies 13. Maijā un ilgs nedēļu pēc kārtas: Sinoptiķi izteikušies par šausmīgu prognozi!

Meteorologi ir paziņojuši jaunu prognozi vasaras sezonas sākumam. Daudzi austrumeiropieši sagaida pilnīgi negaidītu laikapstākļu scenāriju pirmajā vasaras mēnesī.

Saskaņā ar Hidrometeoroloģijas centra sinoptiķu prognozēm vasara daudzos reģionos sāksies ar milzīgu nokrišņu daudzumu. Vasara sāksies ar ļoti lietainu un drēgnu laiku.

Tomēr kas mūs sagaida Latvijā jau tuvākajās dienās un mēnešos? Noskaidrosim lasot tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment