Ģimene piedzīvo īstu pārbīli! Valkas pilsētas centrā privātmājas pagalmā iekļūst bīstams plēsējs, kurš sēž uz mājas terases un vēlāk nozog sev maltīti (video)

Foto – Pexels

Kāda Valkas iedzīvotāja Ilze pirms dažām dienām piedzīvojusi satraukumu ne pa jokam, un nekas tāds pavisam noteikti nav gadījies lielākajai daļai cilvēku visā viņu dzīves laikā. Ilzes ģimenes māju un pagalmu “apsēdis” viens no bīstamākajiem Latvijā sastopamajiem plēsējiem.

Satraucošo video vietnē “Youtube” publicējis žurnāls “Medības” – tajā no kamerām, kas saliktas ap māju, nofilmēts kā pieaudzis lūsis, neviena netraucēts, mierīgi pastaigājas sākumā aiz mājas sētas, bet vēlāk gluži vienkārši pārlec tai pāri!

Lūši ir vidēji liela izmēra, bet ļoti veikli un spēcīgi plēsēji, kas ir sastopami visā Eiropā, arī daļā Austrālijas un Ziemeļamerikas. Lūšiem ir lokans, spēcīgs ķermenis. Lūšiem ir lieli, spēcīgi zobi un ļoti asi nagi, un dažkārt lūši medī arī “sava prieka pēc”. Turklāt ļoti retos gadījumos pārtiek no maitas, lielākoties medī citus dzīvniekus un ēd tikai tik, cik vienā reizē var apēst.

Izpildi šo testu!

Vai tu zini no kurām populārām ārzemju filmām ir šie kadri?

Pārbaudi savas zināšanas un aizpildi testu par slavenām ārzemju filmām!

1 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

2 / 2

Vai tu zini no kuras slavenas ārzemju filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 73%

0%

Foto – ekrānuzņēmums

Lai arī daudzi sajūsminās par lūšu graciozo izskatu, skaistajām acīm, kažoku un spicajām ausīm, patiesībā tas ir bīstams plēsējs. Latvijā jau kādu laiku lūšu medības ir aizliegtas, un, diemžēl, šie dzīvnieki kļūst aizvien “nekaunīgāki” un aizvien biežāk tiek redzēti māju un saimniecību tuvumā, tieši tā kā tas redzams šajā video.

Skaties video kā lūsis iekļūst Ilzes ģimenes mājas pagalmā un nolaupa mājas mīluli!

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment