Izplatīts nozīmīgs brīdinājums par laiku šīs svētdienas naktī. Nosaukti reģioni, kuri tiks visvairāk skarti!

Izplatīts nozīmīgs brīdinājums par laiku šīs svētdienas naktī. Nosaukti Latvijas reģioni, kuri tiks visvairāk skarti šajā naktī. Iespējami postījumi. 

Lielākais sals Latvijā maijā ir reģistrēts 1965. gadā, kad 25. maijā termometra stabiņš Rūjienā nokritās līdz -9,2 grādiem pēc Celsija. Šis ir viszemākais maija mēneša sals, kas reģistrēts Latvijā kopš uzturēšanās laika uzsākšanas.

Parasti maijā Latvijā sals ir retāk sastopams, jo mēnesis ir raksturīgs ar augstākām temperatūrām un pavasara siltuma ienākšanu. Tomēr ir izņēmumi.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 40%

0%

 

Karstākā maija diena Latvijā bija 2012. gada 31. maijā, kad temperatūra sasniedza rekordaugstu līmeni. Šis bija īsts pārbaudījums visai Latvijai un tās iedzīvotājiem.

Šajā dienā Daugavpilī un Rīgā tika sasniegta temperatūra +32,1 grādi pēc Celsija, kas ir visaugstākā maija mēneša temperatūra, kas reģistrēta Latvijā. Šī diena bija ļoti karsta un izcēlās ar ļoti augstām temperatūrām visā valstī.

Lasi vēl: Latvijas vetārsti ceļ trauksmi un brīdina, ka ļoti daudzi dzīvnieki iet bojā šī iemesla dēļ! Ārkārtēji!

Lēns vai mērens ziemeļrietumu un ziemeļu vējš saglabāsies, pastiprinoties austrumos līdz 15 metriem sekundē (m/s). Gaisa temperatūra pieaugs līdz +9…+14 grādiem.

Rīgā sagaidāma saulaina diena bez nokrišņiem.

Lasi vēl: No izbīļa sastingst kājas… Vīrietis Alūksnes novadā, ejot pa mežu, aiz kokiem pamana milzīgu plēsēju – trīcošām rokām viņš dzīvnieku arī nofilmē

Pēcpusdienā ziemeļrietumu un ziemeļu vējš pūtīs lēni vai mēreni, bet brāzmās sasniedzot 15 m/s. Termometra stabiņš pakāpsies līdz +10…+12 grādiem.

LVĢMC izplatījis dzelteno brīdinājumu par gaidāmajiem laikapstākļiem naktī uz svētdienu – ko un kur sagaidīsim? Lasām tālāk!

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment