Izplatīts nozīmīgs brīdinājums par laiku šīs svētdienas naktī. Nosaukti reģioni, kuri tiks visvairāk skarti!

Naktī redzēsim nelielu mākoņu klātbūtni un sausumu. Vējš pūtīs lēni.

Nakts laikā gaisa temperatūra svārstīsies no 0 līdz +2 grādiem, un daudzviet, īpaši zāles virskārtā, varētu rasties salna ar temperatūru līdz -2 grādiem. Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC) ir izplatījis dzelteno brīdinājumu par iespējamām salnām.

Piekrastes apgabalos naktī būs siltāks, un gaisa temperatūra tur samazināsies līdz +3, +6 grādiem.

Svētdien dienas laikā gaidāms saulains laiks, bet pēcpusdienā dažviet var rasties mākoņi. Nokrišņi nav prognozēti, un vējš būs lēns. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12, +16 grādiem, bet piekrastē būs nedaudz vēsāks, sasniedzot +12 grādus.

 

Rīgā gan diena būs lielākoties saulaina, bez sevišķiem nokrišņiem. Pūtīs lēns vējš, un gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +12, +14 grādiem.

Pēc aukstajām un dzestrajām dienām, kad gaisa temperatūra naktīs nokrita pat līdz mīnus 6 grādiem, nedēļas nogalē sāks kļūt siltāk.

Nedēļas beigās, kad atmosfēras spiediens atkal samazināsies, piektdien dažviet valstī gaidāmi nokrišņi, bet brīvdienas sola būt sausas, un debesis lielākoties kļūs skaidras.

Lasi vēl: Tas sāksies 11. maijā un ilgs nedēļu pēc kārtas: Sinoptiķi izteikuši šausmīgu prognozi

Rietumu vējš pastiprināsies, brīžiem varētu būt brāzmains. Visvējainākā diena būs piektdiena, kad piekrastē vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-17 metrus sekundē.

 

Leave a Comment