Gurķiem trūkst kālija! Kā atpazīt kālija trūkumu un ar ko barot gurķus, lai raža būtu lieliska

Koka pelni

Koka pelni satur lielu daudzumu kālija. Taču koksnes pelnos esošais kālijs tiek lēni uzsūkts. Tāpēc tas jāievieš iepriekš, pavasarī zem rakšanas. Ja jums trūkst kālija, tad pelni situāciju ātri neatrisinās. Lai steidzami palīdzētu augiem, labāk izmantot minerālmēslus.

🔸 Pelnus ir labi izmantot kālija bada novēršanai. No pavasara, kad jau ir izauguši gurķu asni, zem katra auga var uzbērt sauju pelnu. Pelni kopā ar ūdeni lēnām aizplūdīs līdz saknēm, un jums neradīsies kālija trūkums.

Liliju kopšana, 5 noteikumi: – ziedi uzziedēs un pārsteigs ar savu skaistumu visus kaimiņus

🔸 Starp citu, mēslojot ar koksnes pelniem, ņemiet vērā sava zemes gabala augsnes skābumu. Jo sārmainās augsnēs pelnus nevajadzētu lietot. Arī pelniem ir sārmaina reakcija, un tie augsni vēl vairāk sārmainās. Bet skābās un nedaudz skābās augsnēs pelnus var izmantot bez problēmām un bažām.

Siena nūjiņa

Vēl viens svarīgs punkts – kālijs ietekmē ne tikai ražu, bet arī augu imunitāti kopumā. Ja augsnē nav pietiekami daudz kālija, gurķi kļūst neaizsargātāki pret dažādām kaitēm, piemēram, peronosporozi. Tāpēc, lai novērstu problēmas kālija trūkuma apstākļos, ir jāveic un gurķu apstrāde pret kaitēm.

♦️ Vislabāk ir izmantot bioloģiskos preparātus. Jo tie labi cīnās ar kaitēm un, pats galvenais, nav kaitīgi mūsu veselībai, ir droši kultūraugiem. Piemēram, ļoti labi darbojas siena nūjiņa. Tā iekļūst pašā augā, apmetas sakņu zonā un pasargā gurķus no dažādām slimībām. Arī siena nūjiņa uzlabo gurķu barošanu, tie pilnvērtīgāk attīstās.

Apstrāde ar siena nūjiņu šķīdumu uz lapām jāveic mākoņainā laikā vai vakarā, kad nav spilgtas saules, lai saglabātos labvēlīgās baktērijas.

Noteikti pievērsiet uzmanību saviem gurķiem un, parādoties pirmajām kālija bada pazīmēm, novērsiet šo problēmu. Un tad jums būs lieliska raža!
✅ Un kā jūs gurķiem nodrošināsiet pietiekamu kālija daudzumu? Dalieties komentāros!

💚 Paldies, ka izlasījāt šo rakstu!

Leave a Comment