Gatavojieties laikapstākļu maiņai 12.-14. maijā: sinoptiķi ir pateikuši, kas sāksies brīvdienu izskaņā

Un tā rezultātā daudzu cilvēku iepriekš sagatavotie plāni var tikt sagrauti.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm jaunais klimatiskais murgs tuvākajās dienās skars daudzus Austrumeiropas reģionus. Jo īpaši klimatiskā situācija līdz bīstamām robežām sakarsīs Baltijas valstu reģionā. Laikapstākļu pārmaiņas var sabojāt daudzu cilvēku brīvdienu plānus.

Lasi vēl: Meteorologs Toms Bricis sola, ka šonedēļ gaidāms vasarīgi silts laiks, diemžēl ne visā Latvijas teritorijā – ir dažas vietas, kur būs krietni, krietni vēsāks…

Meteorologi brīdina, ka 10. un 11. maijā Austrumeiropas reģionā būs vērojams stiprs sals, kas ir gana neparasti maija mēnesim. Tas jau būs bīstamas parādības kritērijs, kura dēļ Hidrometeoroloģijas centri daudzviet pat izsludinās oranžo, gandrīz augstāko laikapstākļu bīstamības līmeni.

Ja to darīsiet, būs tiešām lielas “ziepes”: 8 lietas, ko nekādā gadījumā nedrīkst mest podā un noskalot

Bīstamas salnas līdz 12. maijam (ieskaitot) sinoptiķi ir izsludinājuši arī Baltijas valstu reģionā, kur maija sākumā pēkšņi iestājās ziema. Vietām tiks atjaunota pat sniega sega, kas, šķiet, jau sen bija izkususi.

Salnas tuvošanos var norādīt vairāki pazīmei, tostarp:

Zemās temperatūras prognozes: Ja meteorologi prognozē zemās temperatūras, kas varētu nokļūt zem nulles grādiem, ir lielāka varbūtība, ka veidosies salnas.

Mitrums: Kad gaisa mitrums ir augsts, un temperatūra samazinās līdz tuvu nulles grādiem, tas var radīt apstākļus salnas veidošanai.

Lasi vēl: Ārzemju Eirovīzijas atbalstītāji atklāti pastāstījuši, kas Donam trūkst, lai vinnētu finālā! Tiešām tik traki?

Skaidrās debesis: Bez mākoņiem debesīs, zemes virsmā esošais siltums var izstaroties, radot vēsākas naktis un veicinot salnas veidošanos.

Vējš: Ja vējš nomierinās un gaisa kustība samazinās, tas var veicināt siltāka gaisa tuvošanos zemes virsmai un tādējādi salnas veidošanos.

Izvērsts laika prognozes periods: Ilgstošas zemas temperatūras, kas saglabājas vairākas naktis pēc kārtas, var norādīt uz iespējamu salnas veidošanos.

Ko izmantot kotlešu panēšanai rīvmaizes vietā: saimnieces nosauca 3 oriģinālākos variantus

Leave a Comment