Februārī iestāsies klimatiskais murgs: sinoptiķi ir paziņojuši jaunu prognozi ziemas beigām

Meteorologi ir brīdinājuši par klimatisko murgu, kas iestāsies februārī. Eksperti ir paziņojuši jaunu prognozi ziemas beigām. Austrumeiropas iedzīvotājus pēdējā ziemas mēnesī gaida nepatīkami pārsteigumi.

Pēc meteorologu domām, februārī Austrumeiropā nevajadzētu gaidīt nenormālas salnas. Tomēr daudzviet, tostarp Latvijā, gaidāmas stipras snigšanas un pēc tam ledus lietusgāzes. Dažbrīd termometra stabiņa rādījumi pietuvosies nulles atzīmei.

Baltijas jūras piekrastē februārī tiek prognozēti ilgstoši atkušņa periodi. Austrumeiropā brīžiem gaiss sasils līdz +4 grādiem. Šādās dienās līs lietus, un pēc tam atdzisīs līdz mīnus 9 grādiem. Rezultātā uz ceļiem un ietvēm veidosies apledojums.

Situāciju pasliktinās biežas un spēcīgas snigšanas.

Sinoptiķi ir paziņojuši jaunu laikapstākļu prognozi ziemas beigām. Meteorologi uzskata, ka februārim vajadzētu kļūt par vienu no nepatīkamākajiem mēnešiem pēdējā laikā.

 

Pēc Gismeteo sinoptiķu prognozēm, šoreiz ziemas pēdējam mēnesim vajadzētu sagādāt cilvēkiem daudz nepatīkamu pārsteigumu. Piemēram, Austrumeiropas centrālajā daļā jaunās prognozes liecina, ka februārī nebūs spēcīgu salnu.

Tomēr tajā pašā laikā februāris uzdāvinās cilvēkiem neērtības spēcīgu sniegputeņu un pēc tam ledus lietus veidā, jo temperatūra īsā laikā pārsniegs nulles grādu robežu.

Lasi vēl: Februāris būs grūts: Volodina nosauca zodiaka zīmes, kurām šis laiks būs ļoti neveiksmīgs

Lasi vēl: Sinoptiķi steigšus paziņo par gaidāmo laiku Februārī : Diemžēl, tas būs īstākais murgs!

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm, dienvidu daļā situācija būs vēl trakāka. Patiesībā ziemeļu pusē februāra sākumā tiek prognozēti ilgstoša atkušņa periodi, kad temperatūra paaugstināsies līdz plus četriem grādiem.

Šādās dienās pilsētu skars lietusgāzes, un mēneša otrajā pusē ir jāgaida sala ierašanās līdz pat mīnus deviņiem grādiem. Un ceļi uzreiz pārvērtīsies par ”slidotavu”.

Bet kas gaidāms tieši – Latvijā? Par to lasiet tālāk! 

 

Leave a Comment