Sinoptiķi steigšus paziņo par gaidāmo laiku Februārī : Diemžēl, tas būs īstākais murgs!

Šobrīd sinoptiķi nākuši klajā ar steidzīgu paziņojumu par gaidāmo laiku no Februāra. Lai gan nedēļas sākumā temperatūra būs siltāka par vidējo normu, vēlāk februārī kļūs vēl krietni aukstāks, nekā ierasts, tā liecina Eiropas Vidējā termiņa laika prognožu centra dati. Tomēr arī šajā gadījumā būs jāņem vērā vairākas būtiskas lietas.

Nākamajā nedēļā prognozēta vidējā gaisa temperatūra, kas ir aptuveni četrus grādus augstāka nekā vidējais rādītājs periodā no 1991. līdz 2020. gadam. Tomēr, turpinoties uz priekšu līdz marta vidum, prognozēts, ka gaisa temperatūra stabilizēsies tuvu normai un pat nokritīs zem tās.

Šīs mainīgās laikapstākļu prognozes norāda uz nelielu temperatūras svārstību, bet ilgtermiņā paredzēts, ka tiks saglabāts stabils zems temperatūras līmenis. Šāds klimatiskais raksturojums var ietekmēt dažādas dzīves sfēras un dabas procesus, radot izmaiņas lauksaimniecībā, enerģētikā un vides dinamikā.

Kopumā, šī prognoze rada izpratni par gaidāmajiem laika apstākļiem un palīdz sabiedrībai sagatavoties atbilstoši mainīgajiem klimatiskajiem apstākļiem. Šeit gan ņemot vērā, ka temperatūra atkal ļoti svārstīsies, tas var mainīt gan atkalu uz ceļiem, gan atkal pamatīgu atkusni, kas izveido pamatīgu dubļu kārtu.

Spēcīgā atkusnī var būt vairāki ietekmīgi faktori, piemēram, zemās temperatūras, stipras aukstas vētras vai intensīva snigšana. Lai saglabātu drošību un sagatavotos šādos apstākļos, šeit ir daži padomi:

Aizsardzība pret aukstumu: Lietojiet apavus, kas ir piemēroti aukstiem apstākļiem, lai novērstu sasalšanu. Lai novērstu apakšējo daļu sasalšanu, izmantojiet vairākus slāņus apģērba un izvairieties no ilgstošas uzturēšanās aukstā, mitrā vai vējainā vietā. Izvairieties no lielām pārvietošanās distancēm ārpus telpām, ja iespējams.

Mājas sagatavošana: Pārliecinieties, ka mājas ir labi izolētas, lai saglabātu siltumu šajā aukstajā un ļoti vējainajā laikā. Nodrošiniet, ka apkures sistēma darbojas pareizi un ir pietiekami uzticama.

Ir svarīgi ņemt vērā vietējās drošības norādes un pastāvīgi sekojiet laika ziņām un prognozēm. Ja apstākļi kļūst ekstremāli bīstami, ļoti svarīgi ir ievērot drošības pasākumus un sekot vietējām evakuācijas norādēm, ja tādas ir dotas.

Lasi arī: No logiem vairs nepūš, bet istaba kļuvusi daudz siltāka. Lielisks līdzeklis, kas palīdzēja atrisināt problēmu

Sinoptiķi gan laicīgi izteikušies arī par to, kādi laikapstākļi gaidāmi tuvāko dienu laikā un no kā vajadzētu uzmanīties!

Leave a Comment