Februārī iestāsies klimatiskais murgs: sinoptiķi ir paziņojuši jaunu prognozi ziemas beigām

Balstoties uz pašreizējiem Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra datiem, tiek prognozēts, ka gaisa temperatūra Eiropas ziemeļaustrumu reģionā, aptverot Latviju, gan janvārī, gan februārī pārsvarā pazemināsies zem ierastā līmeņa vai tuvu tai.

Tuvākajās diennaktīs daudzviet Latvijā gaidāms neliels sniegs un putenis, Latgalē un Sēlijā var uzsnigt seši centimetri sniega.

Lasi vēl: Vairs nekad neizmetīsi! Kā no banānu mizām pagatavot super barojošu uzlējumu istabas augiem

Visā valstī būs plaši izplatīts stiprs sals, gaisa temperatūrai noslīdot līdz -23 grādiem ziemeļaustrumu reģionā.

 

Nākamās nedēļas laikā pakāpeniski paaugstināsies temperatūra, kas, iespējams, izraisīs atkusni; tomēr gaidāms, ka pēc dažām dienām atsāksies aukstāks laiks. Periodiski ir gaidāmi nokrišņi, stiprs vējš un putenis.

Lasi vēl: Atpazīstiet savu ienaidnieku un atdodiet viņam atpakaļ uzlikto lāstu un visu sūtīto negatīvismu: būs vajadzīga tikai viena karote sāls

Lasi vēl: Sinoptiķi steigšus paziņo par gaidāmo laiku Februārī : Diemžēl, tas būs īstākais murgs!

Digitālās matērijas ikonā bija redzami Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra gaisa temperatūras dati, kas liecina, ka otrdien plkst.8 temperatūra svārstījās no -7,5 grādiem Rucavā līdz -21,4 grādiem Alūksnē.

Iepriekš dokumentēts, ka pašreizējais sals valstī ir nozīmīgākais notikums kopš 2023. gada 10. marta. Turklāt aukstuma sajūtu šonedēļ pastiprinājusi mērena austrumu vēja klātbūtne.

Lasi arī: Izaicinājumiem pilna nedēļa, kas sniegs arī pozitīvus mirkļus; Pāvela Globas nedēļas horoskops no 29. janvāra līdz 4. februārim

 

Leave a Comment