Es vairs nelieku tomātus burkās: rādu, kādu uzkodu gatavoju no tomātiem (ziemā tos vienkārši izņemu un iemetu zupā)

Es nekad netaisu krājumus ziemai. Maksimums ir sālīšana vai ātrās marinādes. Man patīk svaigu ražu ēst uzreiz (princips “neaiztiec – tas ir burciņām” man nav piemērots), izžāvēt vai sasaldēt.

Šodien es jums parādīšu savu iecienītāko tomātu pagatavošanas veidu. Izrādās šis skaistums:

Mani tomāti ziemai

Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka tā tiek veikta pēc iespējas ātrāk un vienkāršāk! Un starp īpašajiem virtuves piederumiem (tiem, kam nepatīk mūsdienu tehnika) mums ir nepieciešams tikai blenderis.

Un ziemā izņēmu šādu uzkodu un uzreiz iemetu zupā vai pannā. Skaistums!

Kā gatavot

Paņemiet tomātus, labi nomazgājiet un katram dārzenim izveidojiet šādus krustveida griezumus:

Ielieciet tomātus dziļā bļodā un ielejiet verdošu ūdeni, lai tas pilnībā pārklātu visus tomātus. Atstājiet 30-40 sekundes:

Iemērciet aukstā ūdenī vai noskalojiet zem krāna un nomizojiet. Mizu var viegli un ātri noņemt.

Tagad nomizotos tomātus liek blenderī un sasmalcina biezenī. Jūs varat tos iepriekš sagriezt gabalos, bet man der viss: Ja jums nav blendera, varat to izlaist caur gaļas mašīnu.


Iegūto biezeni lej krūzē vai glāzē ar snīpi un lej silikona cepamformiņās. Darbojas arī ledus kubiņu paliktņi. Man bija šādas cupcake pannas. Ļoti ērti.

Ievietojiet veidnes saldētavā un sasaldējiet apmēram 4 stundas, ja iespējams, ilgāk. Tad mēs to izņemam, izņemam sagatavi no veidnēm un ievietojam maisā sasaldēšanai:

Lasi vēl: Gardīgākā gurķu salātu recepte ziemai: gatavot sāku jau tagad, ziemā šīs burciņas beidzas pirmās

Lūk, recepte arī video formātā:

Tomēr pastāstīsim arī kādu tomātu konservēšanas veidu. Arī tas ir ļoti viegls un ātrs veids! Tik garšīgus un aromātiskus tomātus konservēju jau daudzus gadus tikai pēc šīs receptes! Pastāstīsim sīkāk.

Kā gatavot:

Konservēšanai ņemu mazus, stingrus tomātus, nogatavojušos, bet ne pārgatavojušos, ar saldu mīkstumu un ne pārāk biezu mizu. Tāpat es uzreiz sagatavoju burkas.

Man ir 2 burkas pa 800 g, 3 burkas pa 1 litru un viena 3 litru burka. Es nolēmu precīzi aprēķināt nepieciešamo tomātu skaitu, pamatojoties uz manu burku ietilpību.

Tomātus saliku burkās, pārliku no burciņām maisā un nosvēru. Manu tomātu kopējais svars ir 4 kg 550 g. Es mazgāju burkas un vākus ar cepamo sodu un sterilizēju jebkurā ērtā veidā.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment