Tautas zīmes 4. augustam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nepatikšanām

4. augustā ticīgie godina Mariju. Šīs dienas nosaukums ir izskaidrots vienkārši: mūsu senči veltīja laiku melleņu, aveņu un kazenes lasīšanai. Viņiem bija arī citas ar šo datumu saistītas tradīcijas, tostarp stingri aizliegumi, par kuru pārkāpšanu draudēja bargs sods.

Cilvēki uzskatīja, ka, ievērojot noteikumus, kas viņiem ir spēkā no neatminamiem laikiem, jūs varat saglabāt mieru savās mājās, izārstēties no kaitēm un piesaistīt finansiālus panākumus.

Tautas zīmes 4. augustam: ko nedarīt

Viņi teica, ka 4. augustā jums ir jāizrāda atturība saziņā ar citiem. Jūs nevarat ne ar vienu strīdēties vai izvirzīt pretenzijas. Ja sabojāsi attiecības ar draugu vai kaimiņu, būs ļoti, ļoti grūti panākt mieru.

Neesiet pārāk atklāts ar cilvēkiem, kurus labi nepazīstat. Jūs varat viņiem pateikt kaut ko tādu, ko drīz nožēlosit. Tāpat nav ieteicams visus informēt par saviem plāniem un sasniegumiem: uzmanieties no ļaunas acs.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 49%

0%

Sievietēm šajā dienā ir aizliegts smagi strādāt. Tajā pašā laikā jūs nevarat būt slinks: ir svarīgi paļauties uz saviem spēkiem un atrast laiku atpūtai. Senos laikos gan sievietes, gan vīrieši lietus laikā nedrīkstēja strādāt ārā.

Ja nevēlaties zaudēt savu kapitālu, izņemiet no maka saplēstos vai saburzītos rēķinus. Tā paša iemesla dēļ nav ieteicams mājās skaitīt naudu uz galda un svilpt.

Ikviens, kurš ar roku krata drupatas no galda, riskē arī sabojāt savu finansiālo stāvokli. Bet, ja jūs tos rūpīgi savācat un izvedat putniem, jūs varat piesaistīt naudas veiksmi.

Neļaujiet netīriem traukiem palikt uz jūsu galda pēc ēšanas. Mēģiniet nekavējoties nomazgāt visas krūzes, karotes un šķīvjus: pretējā gadījumā nauda mājā nepaliks.

4. augustā var doties iepirkties. Bet šajā dienā labāk neatjaunināt savu garderobi. Pielaikojot apģērbu vai apavus veikalā, varat sev piesaistīt tās personas un problēmas, kura tos valkāja pirms jums.

Lai laime nepamestu jūsu māju, neatstājiet durvis vaļā 4. augustā.

Tautas zīmes 4. augustam: ko tu vari

Tradicionāli 4. augustā mūsu senči devās ogot. Saimnieces gatavoja ievārījumu un kaltēja mellenes, jāņogas un avenes ziemai.

Tautas zīmes ļauj veikt mājas darbus, galvenais nepārpūlēties. Jūs varat iztīrīt skapjus, mazgāt tekstilizstrādājumus, noslaucīt spoguļus un šķirot traukus, atbrīvojoties no tā, kas kļuvis nederīgs.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment