Tautas zīmes 4. augustam: ko nevajadzētu darīt, lai izvairītos no nepatikšanām

Vari nodarboties ar rokdarbiem vai apgūt jaunu hobiju. Jāatceras, ka 4. augustā asi priekšmeti rada briesmas. Ja gūsi traumu, sāksies nopietnas veselības problēmas. Jebkurā gadījumā mūsu senči tam ticēja.

Mūsu senči rasai piešķīra īpašu nozīmi. Viņi to savāca, lai nomazgātos: šādi neprecētās skaistules cerēja piesaistīt līgavaini, kļūstot vēl skaistākas.

Šajā dienā mūsu senči centās agri celties un ķerties pie lietas. Viņi sakārtoja lietas mājās, salaboja mēbeles un drēbes, mazgāja galdautus un aizkarus, kā arī izveda no mājas vecās lietas. Saskaņā ar vecajiem uzskatiem, tiem, kas uztur lietas tīru, veiksies biznesā.

Cilvēki pievērsa uzmanību arī cīņai pret kukaiņiem un pelēm. Tika uzskatīts, ka 4. augustā bija iespēja atbrīvoties no kaitēkļiem uz visiem laikiem.

Mājsaimnieces šajā dienā mīcīja mīklu pīrāgiem. To vajadzēja darīt klusi: šajā gadījumā cepumiem vajadzēja izrādīties ļoti garšīgiem. Ar konditorejas izstrādājumiem jāpacienā ne tikai tuvinieki, bet arī kaimiņi: tad arī viņi ziemas mēnešos badu nepazīs.

Turklāt dāsno īpašnieku mājā ieradīsies naudas veiksme.

Rītausmā mums vajadzētu doties uz tuvāko avotu. Tur jādabū ūdens, jo tas ir ļoti labs veselībai. To izmantoja ēdiena gatavošanai un mazgāšanai, uzskatot, ka tas var uzlabot pašsajūtu.

Arī šajā dienā mūsu senči sāka lasīt ābolus. Tos izmantoja ziemas sagatavošanai. Visveiksmīgākie būs tie, kuri pieraduši strādāt smagi un godīgi. Naudas veiksme drīz viesosies viņu mājās.

Tika uzskatīts, ka 4. augusts ir ideāls, lai izskaidrotu lietas savam mīļotajam. Var atzīties savās jūtās, apprecēties un rīkot kāzas. Jauniešu dzīve būs gara un laimīga.

Tautas zīmes par laikapstākļiem 4. augustā

Spēcīgi nokrišņi 4. augustā ir slikta zīme, kas liecina par slapju augustu un vētrainu septembri. Laikapstākļi neuzlabosies līdz vasarai.

Ja ārā saulains un silts, var cerēt, ka pārējā vasara būs sausa un raža dāsna. Par to, ka no laukiem būs iespējams savākt daudz graudu, liecina arī pērkona negaiss.

Lasi vēl: Es vairs nelieku tomātus burkās: rādu, kādu uzkodu gatavoju no tomātiem (ziemā tos vienkārši izņemu un iemetu zupā)

Sarkanas debesis saulrietā nozīmē laika apstākļu izmaiņas. Siltumu nomainīs vēsums, un sliktos laikapstākļus nomainīs karstums, viņi ticēja vecos laikos.

 

Leave a Comment