Būs svelme: klimatologi ir pastāstījuši par laika apstākļiem Austrumeiropā šovasar – ko sagaidīsim?

Austrumeiropā šovasar būs karsts. Hidrometeoroloģijas centrs ir pastāstījis, kādi laikapstākļi šajā Eiropas daļā būs no aprīļa līdz septembrim. Būs silts un pat karsts – bieži vien temperatūra būs augstāka par normu.

Saskaņā ar sinoptiķu prognozēm austrumeiropiešus gaida karsta vasara – gaisa temperatūra bieži vien būs augstāka par daudzgadu vidējām vērtībām.

Nenormāls karstums gaidāms daudzviet Baltijas jūras reģionā. Un šeit karstāks nekā parasti būs jau sākot no aprīļa. Lielu aprīļa daļu, lai arī būs siltāks nekā ierasts, daudzviet būs pastiprināta līšana.

 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

 

Maijs būs arī karstāks nekā parasti šajā laikā. Daudzviet Austrumeiropā iestāsies īstā vasara. Bet jārēķinās arī ar to, ka paralēli tam būs daudz nokrišņu. Bet kopumā prognozes vēsta, ka Austrumeiropā maijā būs krietni vien siltāk nekā 2023. gadā.

Jūnija laikapstākļi iepriecinās austrumeiropiešus, bet ziemeļos būs vairāk nokrišņu nekā parasti. Augstāka nekā 2023. gada jūnijā vidējā gaisa temperatūra gaidāma Baltijas jūras piekrastē.

Lasi vēl: Beidzot ir noskaidrots kāpēc kaķi mēdz berzēties cilvēkiem gar kājām: iemesls jūs pārsteigs

Jūlijā karstums iestāsies teju visā Eiropā, tostarp Austrumeiropā. teritorijās. Arī šajā mēnesī tiks pārspēti iepriekšējo gadu karstuma rekordi. Jāņem vērā, ka jūlija otrajā pusē Baltijas valstīts gaidāmas stipras lietavas.

Augustā mēneša vidējā temperatūra būs virs normas atkal teju visā Austrumeiropā. Vietām gaidāms lietus, bet lietavas nebūs ilgstošas.

Bet vistrakākie laikapstākļi tiek solīti maijā – kas gaidāms?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment