Būs svelme: klimatologi ir pastāstījuši par laika apstākļiem Austrumeiropā šovasar – ko sagaidīsim?

Meteorologi ir atklājuši jaunus datus par laikapstākļu prognozi gaidāmajām maija brīvdienām.

Meteorologi uzskata, ka šis periods no klimatiskā viedokļa var kļūt par vissliktāko XXI gadsimtā. Un līdzīga aina būs vērojama daudzos reģionos.

Pēc sinoptiķu domām, šogad maija brīvdienas dažādās Austrumeiropas daļās varētu radīt īstu klimatisko murgu. Tātad, pirmkārt, sarežģīta situācija šajā laikā izveidosies valsts centrālajā daļā.

Jaunās prognozes liecina, ka vismaz svētku pirmā puse laikapstākļu ziņā būs vienkārši briesmīga. Tātad dažviet Austrumeiropā brīvdienas būs diezgan vēsas, gaisa temperatūra dienā sasniegs tikai 13 grādus. Bet pats galvenais, ka debesis uz zemes nokritīs milzīgs nokrišņu daudzums.

 

Saskaņā ar meteorologu datiem spēcīgas lietusgāzes būs no 28. aprīļa līdz pat 5. maijam ieskaitot. Un šajā laikā nav gaidāma neviena saulaina diena, kas var būt īsts murgs vasarnīcu īpašniekiem, kuri šajā laikā parasti ir aizņemti savos zemes gabalos.

Neticami lietainas brīvdienas aprīļa beigās un maija sākumā būs arī ziemeļu daļā. Piemēram, tur vairākas nedēļas katru dienu līs, kas galu galā var kļūt par nokrišņu rekordu pēdējo 24 gadu laikā.

Lasi vēl: Kurām zodiaka zīmēm aprīlis atnesīs milzum daudz naudas? Finanšu horoskops 2024. gada aprīlim

Un temperatūra saglabāsies 11-12 grādu pēc Celsija robežās, kas komforta arī nepievienos. Līdzīga situācija būs arī dienvidu daļā, taču tur saulei tomēr vajadzētu parādīties tuvāk 5. maijam.

 

Leave a Comment