Bricis atklāj, ka šī vasara būs gaidāma ar ļoti lieliem pārsteigumiem: ”Laikapstākļi mums liks pasvīst”

Bricis atklāj, ka šī vasara būs gaidāma ar ļoti lieliem pārsteigumiem. Laikapstākļi būs mānīgi un iedzīvotājiem liks pasvīst uztraukumā. Kāpēc? Lūk! 

Risinājums klimata pārmaiņu radīto risku mazināšanai lauksaimniekiem ir daudzpusīgs.

Tas ietver izturīgāku augu šķirņu izstrādi un atlasi, augsnes apstrādes veida un laika pielāgošanu, augsekas prakses ieviešanu, gruntsūdeņu un apūdeņošanas sistēmu proaktīvu apsvēršanu, precīzākas laika prognozēšanas sistēmas izveidi ar atbalstu valdība, pētījumi, kas pielāgoti lauksaimnieku vajadzībām, un ražas apdrošināšanas izmantošana.

Lasi vēl: “Tomēr vīrietis mīl ar acīm!” – Katrīne Vasiļevska atklāti par to, kā “noturēt” mīļoto vīrieti (VIDEO+)

Šīs ir galvenās atziņas no konferences “Veiksmīga laikapstākļu un klimata pārmaiņu pārvaldība lauksaimniecībā”, kā uzsvēra LATRAPS ražas apdrošināšanas vadītāja Vita Baumane.

 

30. janvārī notikušajā konferencē aktīvi piedalījās gan starptautiskie, gan vietējie profesionāļi, un tajā piedalījās vairāk nekā 200 Latvijas lauksaimnieku.

Konferences apmeklētāji krusu vienbalsīgi novērtēja kā bīstamāko no visām šogad gaidāmajām laikapstākļu anomālijām. Šis atklājums ir cieši saistīts ar bažām par nelabvēlīgiem ziemas apstākļiem labībai un iespējamu katastrofālu sausumu pavasara un vasaras sezonā.

Lasi vēl: Palikuši pāri vakardienas makaroni? Nemet ārā! Pagatavo ļoti gardus salātiņus!

Lasi vēl: Astrologi paziņo : “Šīm zīmēm steigšus jānopērk Loterijas biļete, jo sagaidāma ļoti milzīga veiksme”

Atklājot konferenci, zemkopības ministrs Armands Krauze atzinīgi novērtēja pasākuma aktualitāti: “Pagājušais gads bija ļoti grūts. Tieši tāpēc ir svarīgi runāt par riskiem un to pārvaldību, jo nākotnē riska gadījumu Latvijā var būt arvien vairāk.”

 

Tomēr tas nav viss kas mūs sagaida..

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment