Bricis atklāj, ka šī vasara būs gaidāma ar ļoti lieliem pārsteigumiem: ”Laikapstākļi mums liks pasvīst”

Par Latvijas laikapstākļu izmaiņām un tendencēm formālāk stāstīja laikapstākļu redaktors Toms Bricis. Viņš uzsvēra, ka būtiski paaugstināsies vidējā gaisa temperatūra, īpaši uz silto ziemu rēķina.

Šī pāreja uz siltākām ziemām izraisīs arī agrāku veģetācijas perioda sākšanos pavasarī. Tomēr veģetācija šajā laikā ir visneaizsargātākā pret salnām maijā.

Lai risinātu šo problēmu un nodrošinātu ilgtermiņa risinājumus lauksaimniekiem, T. Bricis uzsvēra nepieciešamību Latvijā veikt zinātniskus pētījumus, lai novērtētu sala un pavasara salnu lokālo ietekmi uz lauksaimniecību.

Turklāt būtiski ir uzlabot Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra iespējas.

 

Lasi vēl: 12 istabas augi, kas izdzīvos pat tumšākajā kaktā. FOTO

Ir atzīmēts, ka siltās ziemas palielina nokrišņu daudzumu, kas ir īpaši ierobežots sausās vasaras periodos.

Tāpēc būtu saprātīgi investēt lauku apūdeņošanas sistēmas attīstībā, ņemot vērā, ka gruntsūdeņi Latvijā ir salīdzinoši bagātīgi un viegli pieejami, salīdzinot ar tādiem reģioniem kā Spānija un Portugāle, kur apūdeņošanas sistēmas tiek plaši izmantotas, neskatoties uz sarežģīto ūdens pieejamību.

Lasi vēl: Astrologi paziņo : “Šīm zīmēm steigšus jānopērk Loterijas biļete, jo sagaidāma ļoti milzīga veiksme”

Turklāt laika ziņu redaktors uzsvēra, ka varam prognozēt biežāku intensīvu lokālu pērkona negaisu, ko pavada spēcīgas vēja brāzmas, kas vasarā izraisīs pamatīgu krusu.

 

Leave a Comment