Palikuši pāri vakardienas makaroni? Nemet ārā! Pagatavo ļoti gardus salātiņus!

Palikuši pāri vakardienas makaroni? Nemet ārā! Pagatavo ļoti gardus salātiņus no viegli nopērkamām sastāvdaļām. Vēderi būs pilni un ģimene paēdusi. 

Šeit ir recepte tomātu un makaronu salātiem ar krējuma mērci:

Sastāvdaļas:

200 g makaronu

2 lieli tomāti, sagriezti kubiņos

1 sīpols, sagriezts plānās šķēlītēs

1 paprika (jebkura krāsa), sagriezta sīkās šķēlītēs

1 glāze krējuma

2 ēdamkarotes majonēzes

1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta

Sāls un pipari pēc garšas

Svaigi garšaugi (piemēram, dilles vai svaigi sīpoli), smalki sagriezti

 

Gatavošanas process:

Vāriet makaronus sālītā ūdenī, līdz tie ir mīksti(ja ir vakardienas makaroni, tad izmantojiet tos). Kad gatavi, noskalojiet tos aukstā ūdenī un atstājiet malā, lai tie atdzist.

Sajauciet krējumu, majonēzi un sasmalcināto ķiploku mazā bļodā, līdz iegūstat viendabīgu mērci. Pēc tam sāliet un piparojiet pēc garšas.

Lielākā traukā samaisiet atdzisušos makaronus, sagrieztus tomātus, sīpolus un papriku. Pievienojiet krējuma mērci un rūpīgi samaisiet, līdz visi produkti ir vienmērīgi pārklāti ar mērci.

Lasi vēl: Veikalos “Maxima” ļoti garas cilvēku rindas; klienti steidz izpirkt konkrēti vienu produktu

Pirms pasniegšanas izkaisiet pa virsu sagrieztus svaigos garšaugus. Pasniedziet salātus svaigi, iepriekš atdzesējot, vai uzglabājiet ledusskapī, līdz tā pasniegšanas brīdim.

Šie tomātu un makaronu salāti ar krējuma mērci ir lielisks atsvaidzinošs ēdiens, kas lieliski piemērots karstajiem vasaras dienām vai kā pagatavojums uz pikniku vai ballīti. Labu apetīti!

 

Leave a Comment