Autovadītājiem jābūt vēl uzmanīgākiem! Lielas izmaiņas attiecībā uz fotoradariem

Foto – ekrānuzņēmums

Kā izrādās, turpmāk autovadītājiem uz Latvijas ceļiem nāksies būt vēl vairāk uzmanīgiem un vērīgāk ievērot noteikumus, nekā līdz šim, stāstīts TV raidījuma “360TV Ziņneši” veidotajā sižetā.

Kā izrādās, turpmāk ar ātruma radariem būs aprīkotas ne tikai Ceļu policijas automašīnas, taču šīs jaunās iekārtas vēl tiek testētas. “360TV Ziņnešu” žurnālisti devās izpētīt šo jaunumu uz Baldoni, kas ir viena no vietām, kur ar jaunajiem ātruma radariem sākts darbs testa režīmā.

Ātruma radari ir ierīces, kas izmanto elektromagnētiskos viļņus, lai noteiktu transportlīdzekļa ātrumu. Tie tiek izmantoti kā drošības pasākums ceļu satiksmes pārraudzībā, lai kontrolētu un ierobežotu transportlīdzekļu ātrumu.

Šīs ierīces parasti tiek novietotas uz ceļa malām, uz statīviem vai transportlīdzekļos un var būt gan redzami, gan slēpti no skatiena.

Foto – ekrānuzņēmums

Ātruma radara princips ir balstīts uz Doplera efektu, kas notiek, kad objekts ar kustību izraisa frekvences izmaiņas starp avota un uztvērēja viļņiem. Kad transportlīdzeklis pietuvojas radaram, viļņu frekvence palielinās, bet attālinoties, tā samazinās. Šīs frekvences izmaiņas tiek interpretētas kā ātruma datu un tiek izmantotas, lai aprēķinātu transportlīdzekļa ātrumu.

Lasi vēl: ”Swedbank” pārstāvji nāk klajā ar informāciju par klientu maksājuma kartēm un PIN kodiem!

Precīza instrukcija, kā izaudzēt avokado no kauliņa

Ja transportlīdzeklis pārsniedz noteikto ātruma ierobežojumu, ātruma radars reģistrē pārkāpumu un fiksē šo faktu.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latviju!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latviju! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies jautājumos par mūsu valsti!

1 / 2

Kurš ir Latvijas himnas autors?

2 / 2

Kas bija attēlots uz 5 latu naudaszīmes?

Your score is

Tiek ziņots, ka turpmāk šādā veidā tiks fiksēts ne tikai pārkāptais braukšanas ātrums, bet arī citas darbības, kas klasificējamas kā Ceļu satiksmes pārkāpumi, piemēram, mobilo telefona lietošana, braucot pie stūres, strauja un agresīva joslu mainīšana, avārijas situāciju radīšana uz ceļa un tamlīdzīgi.

Lasi vēl: Pamanīju, ka vīramāte kaut ko ieber manā tējā un nemanāmi samainīju krūzītes vietām. Tu pat iedomāties nespēj, kas notika ar negantnieci!

Bet no kā tad “jāuzmanās” turpmāk būs autovadītājiem un kāpēc jābūt vēl vērīgākiem, braucot pie stūres?

 

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment