Seno padomju salātu recepte; Viss ir Pavisam vienkārši, bet vienmēr garšīgi (Tikai 4 vienkāršas sastāvdaļas)

Šos salātus ar mencu aknām bieži gatavojam, kad svinam svētkus vai gaidām negaidītus viesus. Recepte ir sena, datējama vēl no padomju laika, bet vienmēr paliek mīļa un garšīga. Es nevēlos mainīt neko šajā receptē, jo, lai gan tā ir ļoti vienkārša, tai ir tikai četras sastāvdaļas. Mums vienmēr ledusskapī ir burciņa ar konservētām mencu aknām, un pārējais vienmēr ir pa rokai.

Gatavošanas process ir ļoti vienkāršs:
Paņemiet burciņu ar eļļā konservētām mencu aknām. Pārliecinieties, ka uz burciņas ir norādīts, ka tajā ir mencu aknu gabaliņi.

Tātad, atveriet burciņu, iztukšojiet eļļu un pārnesiet mencu aknas ērtā bļodā. Ar dakšiņu sasmalciniet aknas mazos, mazos gabaliņos, gandrīz līdz mīkstumam.

Daži atstāj eļļu un to ietērpj salātos, bet mēs vienmēr to noliejam. Pretējā gadījumā salāti varētu kļūt nedaudz taukaini un pārāk smaržot pēc zivīm, kas mums nepatīk.

Tad ir viena sastāvdaļa, kas daudziem bieži rada pārsteigumu. Tomēr mēs atceramies un gatavojam šos salātus tieši šajā variantā, kā mums to bija iemācījuši draugi 80. gadu laikā. Šī sastāvdaļa ir rīsi.

Savārīt rīsus, līdz tie ir pilnībā gatavi un drupināti. Tāpēc pirms gatavošanas tos rūpīgi noskalojam un vāram lielā ūdens daudzumā. Rīsus pievienojam, kad ūdens sāk vārīties. Gatavus rīsus nosedzam caur cietu, izturīgu izkāšanu un vēlreiz noskalojam ar aukstu ūdeni.

Nākamais solis ir vārītu olu sagriešana diezgan smalkos gabaliņos. Attēlā redzam, ka tās vēl nav pilnībā sasmalcinātas.

Lai iegūtu optimālu rezultātu, nepieciešams sagriezt olas daudz smalkākos gabaliņos. Šis process ir būtisks, lai nodrošinātu, ka olas labi saplūst ar pārējiem salāta komponentiem un piešķir tam vēlamo konsistenci un garšu.

Lasi raksta turpinājumu nākamajā 

Leave a Comment