Augsnes sagatavošana pirms gurķu stādīšanas atklātā laukā

Augsne ir jāsagatavo neatkarīgi no tā, kādu kultūru jūs stādāt. Skaidrs, ka šīs sagatavošanas noteikumi būs atšķirīgi. Piemēram, tas, kas ir piemērots gurķiem, var nebūt piemērots citām dārzeņu kultūrām.

Tātad augsnes sagatavošanas īpatnības obligāti jāzina. Bez tā, visticamāk, nebūs iespējams ielikt labu pamatu pat vidējai ražai, nemaz nerunājot par lielāku jebkuras kultūras ražu.

Kas attiecas uz augsnes sagatavošanu gurķu stādīšanai, ideālā gadījumā tas būtu jādara rudenī. Tieši rudens ir vislabvēlīgākais laiks gurķiem nepieciešamā slāpekļa mēslojuma iestrādāšanai.

Taču ne vienmēr mēs visu darām precīzi saskaņā ar noteikumiem. Dažkārt mēs vienkārši nezinām šos noteikumus, un vēl biežāk mēs vienkārši neatrodam laiku šīm nepieciešamajām darbībām un procedūrām. Tas pilnībā attiecas uz dārzeņu dārzu. Tāpēc pavasarī mēs labosim savas kļūdas un augsnes sagatavošanu veiksim nedaudz paātrinātā tempā, bez rudens “prelūdijas”.

Kā sagatavot augsni gurķu stādīšanai

Vispirms jāizvēlas vieta gurķu stādīšanai. Nevajag tos stādīt nepiemērotā vietā. Tur, kur, piemēram, pagājušajā gadā audzējāt ķirbjus vai melones un arbūzus. Visas šīs kultūras slimo vienādi, t. i., ar tām pašām kaitēm, kas piemīt gurķiem, un arī to kaitēkļi ir vienādi.

Ir labi, ja zemes gabalā ir savs komposts. Pat tad, ja tas vēl nav īsti nogatavojies, to var izmantot gurķu audzēšanai. Nenogatavojušos kompostu šajā gadījumā var droši izmantot, tas nogatavosies uz pašas dobes.

Gurķiem vislabāk ir veidot platas, apmēram metru garas dobes. Tās var būt jebkura garuma. Tikai tad, ja šāds garums jums būs ērts apstrādes laikā. Nosakiet dobes centru un izveidojiet tajā pietiekami dziļu rievu.

Šajā rievā būs nepieciešams iestrādāt kompostu, un papildus tam vēl divu veidu mēslojumu – tas ir fosfora-kālija un obligāti slāpekļa mēslojums. Turpmāk rievas tiek nedaudz apbērtas ar augsni, un uz šīs augsnes mēs uzberam pelnus, uz kuriem atkal uzberam augsni.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Pēc tam visa dobe ir jāapūdeņo ar ūdeni. Vislabāk, ja ūdens ir karsts. Pēc šādas karstas laistīšanas dobei virsū jāuzliek jebkurš pārklājamais materiāls.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Leave a Comment