Augsnes sagatavošana pirms gurķu stādīšanas atklātā laukā

Vislabākais variants ir izmantot plēvi. Zem tās mūsu nenogatavinātais komposts aktīvi nogatavosies, un šis process augsnei piešķirs siltumu, tas ir, to papildinās zināma plus temperatūra.

Rezultātā pēc 5-7 dienām augsne gurķu stādīšanai būs pilnībā gatava. Vislabāk, ka šādas dobes būs piemērotas agrai sējai, ko parasti veic zem seguma.

Šāda dobe gurķiem nodrošinās siltumu. To stādi nesalst pie zemas gaisa temperatūras.

Cits augsnes sagatavošanas variants gurķiem

Zem gurķiem augsne jāsagatavo, obligāti ņemot vērā, ka visā savas aktīvās augšanas un nogatavošanās laikā gurķi no šīs augsnes uzņem daudz slāpekļa, turklāt arī kālija.

Tāpēc, sagatavojot augsni, ir nepieciešams to visu nodrošināt, t. i., attiecīgi mēslot augsni. Šeit mēs aprēķināsim, pamatojoties uz 10 metru kvadrātmetru lielu dobju platību.

Uz šo platību, tas ir, uz katriem 10 metriem, mums vispirms būs jāuzklāj 50 kilogrami humusa, bet papildus tam – 200 gramus amonija nitrāta, 180 gramus kālija sāls un vēl 350 gramus superfosfāta.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 43%

0%

Ja jūs zināt, ka augsne ir smaga, tad to veiciet rudenī. Ja augsne ir laba un viegla, to var izdarīt agrā pavasarī. Ar to augsnes sagatavošana ir pabeigta.

 

Leave a Comment