Kļuvis zināms, kas notiek ar Valsts policijas dienesta suņiem un zirgiem, kad tie vairs nevar pildīt savus pienākumus

Foto – Pexels

Valsts Policijā strādā ne tikai cilvēki, bet arī dzīvnieki – un tie pavisam noteikti ir vieni no neparastākajiem policistiem. TV3 veidotajā ziņu sižetā iepazīstina ar jau pensijā esošajiem diviem šādiem darbiniekiem – suni Mornu un zirgu Rincento. Ko šie dzīvnieki dara un kā aprūpē nonāk pēc tam, kad ir beiguši savu aktīvo dienestu?

Sunītei vārdā Morna ir 11 gadu un šobrīd viņa vairs nepilda savus ikdienas pienākumus, ko darīja pirms tam – dzina pēdas noziedzniekiem. Viņa šobrīd mājo pie savas kinoloģes, ar kuru aktīvā dienesta laikā abas bija kolēģes. Kinoloģe skaidro, kādas ir atvaļināto suņu ikdienas vajadzības un, kā izrādās, tās ne tuvu nav tādas, kā “parastam” sunim.

Kinologs ir cilvēks, kas specializējies suņu audzināšanā, izglītībā un apmācībā. Šī profesija aptver plašu jomu, ieskaitot suņu apmācību, audzināšanu, suņu darba un izstāžu vērtēšanu, kā arī suņu uzvedības problēmu risināšanu. Kinologi var strādāt dažādās jomās, tajā skaistā policijā, robežsardzē, glābšanas darbos, suņu sporta sacensībās, kā arī kā privātie suņu konsultanti.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu (tev būs tikai 30 sekundes) un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Kinologi ir eksperti suņu bioloģijā, anatomijā, fizioterapijā un uzvedībā. Viņi spēj saprast un interpretēt suņu uzvedību, lai veiktu efektīvu apmācību vai risinātu uzvedības problēmas. Kinologi arī var specializēties dažādās suņu šķirnēs vai darba jomās, piemēram, strādāt ar suņiem, kas meklē pazudušas personas, ar suņiem, kas apmācīti aizsardzībai vai, piemēram, suņiem, ko izmanto terapijās, palīdzot cilvēkiem.

Foto – Pexels

Lai kļūtu par kinologu, ir nepieciešama specializēta izglītība. Kinologiem pēc apmācības beigām tiek izdota apliecība par apgūtu kursu – sertifikāts.

Mornas tagadējā saimniece, Valsts policijas kinoloģe stāsta, kas parasti notiek ar policijas suņiem, kuri vairs nepilda savus pienākumus ikdienā, strādājot policijā.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment