Skumja vēsts… Mūžībā devies tautā zināms cienījams cilvēks

Diemžēl, bet Latviju pārņēmusi skumja vēsts, saistībā ar to, ka mūžībā devies tautā ļoti labi zināms un cienījams cilvēks! Tomēr kas īsti notika?

Latvijas Televīzija (LTV) paziņo, ka 80 gadu vecumā aizgājis Alfreds Čepānis, kādreizējais Saeimas deputāts un neatkarības atjaunošanas aktīvs atbalstītājs. Viņš bija aktīvs dalībnieks Latvijas politiskajā dzīvē, piedaloties dažādos svarīgos procesos, kas veidoja valsts nākotni pēc neatkarības atgūšanas. Viņa ieguldījums un pārliecība par Latvijas valsts attīstību un stiprināšanu paliks atmiņā kā svarīgs elements mūsu nācijas vēsturē.

Alfreds Čepānis, kurš dzimis 1943. gadā, savu politisko karjeru sāka padomju laikos, kur ieņēma vadošus amatus. Tomēr viņa vērtības un pārliecība par Latvijas neatkarības atjaunošanu viņu virzīja uz pilnīgi citu ceļu. Ar savu balsojumu par neatkarības deklarāciju, Čepānis izrādīja stingru atbalstu Latvijas valsts suverenitātei.

Lūk arī video ar Čepāni!



Viņa politiskā karjera turpinājās ar aktīvu lomu 5. un 6. Saeimas deputāta amatos, kur viņš centās stiprināt demokrātijas un neatkarības principus. Ne tikai kā parlamenta loceklis, bet arī kā Saeimas priekšsēdētājs, Čepānis cīnījās par tautas interesēm un Latvijas attīstību, strādājot pie būtiskiem likumdošanas jautājumiem un politikas virzieniem, kas ietekmēja valsts nākotni. Viņa ieguldījums valsts darbā paliks kā svarīgs elements Latvijas politiskajā vēsturē un mantojumā.

Vai uzskati, ka tas ir normāli, ja Latvijā kāds saņem tik lielu pensiju?

Pēc izcilas karjeras Saeimā, Alfreds Čepānis turpināja aktīvi darboties sabiedriskajā dzīvē, kurā viņš ieņēma vadošas amatu pozīcijas. Viņa kompetence un pieredze nes bija vērtīga arī starptautiskajā arēnā, vadot konsultāciju firmu, kas specializējās sadarbībā ar Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) valstīm. Turpinot savu ceļu, viņš bija nozīmīgs dalībnieks banku sektorā, kur strādāja kā padomes loceklis un pat padomes priekšsēdētāja vietnieks “Trasta komercbankā”.

Alfreds Čepānis tika atzīts par savu ieguldījumu un sasniegumiem, saņemot augstus apbalvojumus un goda zīmes. Viņš tika godināts ar III šķiras Triju Zvaigžņu ordeni un 1991. gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi par savu drosmi un neatlaidību aizstāvēt Latvijas brīvību. Tāpat viņam tika piešķirts arī II šķiras Svētā Olafa ordenis, kas apliecina viņa ieguldījumu valsts un sabiedrības labā. Šie apbalvojumi ir vērtīgs atzinības žests par viņa izcilo darbu un devumu Latvijas attīstībā.

Leave a Comment