Ar šodienu, 1.janvāri šai valsts iedzīvotāju kategorijai tiks samazināta maksa par kādu pakalpojumu

Ir iesācies jauns gads un ar to ir iesākušies jauni notikumi. Ar šodienu, 1.janvāri šai valsts iedzīvotāju kategorijai tiks samazināta maksa par kādu pakalpojumu. 

Vai katru gadu 1.janvārī valstī notiek izmaiņas attiecībā uz nodokļiem un likumiem?

Nē, nav noteikts likums vai prakse, kas nosaka, ka katru gadu 1. janvārī valstī obligāti jānotiek izmaiņām attiecībā uz nodokļiem un likumiem.

Izmaiņas nodokļu likumdošanā un citos tiesību aktos var notikt jebkurā laikā gada laikā, ne tikai 1. janvārī. Tomēr daudzās valstīs 1. janvāris ir datums, kurā stājas spēkā dažādi jauni tiesību akti un nodokļu izmaiņas, kas ir plānotas un apspriestas iepriekšējā gada laikā.

Valstīs vispārējā nodokļu politikā var notikt izmaiņas, un budžeta likumprojekti tiek apspriesti parlamentā, kas, pieņemot lēmumu par budžetu, ietekmē nodokļu likumdošanu.

Nodokļu likumdošanu var mainīt arī papildu ekonomiskie un sociālie faktori, piemēram, lai atbalstītu uzņēmējdarbību, ieguldījumus vai citus mērķus.

Lai uzzinātu par konkrētām izmaiņām attiecībā uz nodokļiem un likumiem noteiktajā valstī, būtu jāseko valsts oficiālajiem paziņojumiem, budžeta likumprojektiem un citiem likumdošanas procesiem. Dažreiz izmaiņas var būt pakāpeniskas, un to ietekmi varētu izprast, sekojot līdzi ekonomikas un nodokļu jautājumiem visu gadu.

 

Lasi vēl: Šīm zīmēm būs vislabākā veiksme ar naudu Pūķa gadā: astrologa prognoze, kuras precizitāte ir 98%

Arī interesanti: “Viņa aizgāja mūžībā krietni par agru…” Latviju satriec pēkšņā mūziķes aiziešana…

Ar šodienu Latvijā ir paaugstināta minimālā mēneša darba alga no 620 uz 700 eiro, to paredz jaunieviestie Ministru kabineta noteikumu grozījumi.

Pamatojoties uz Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) datiem, no 2018. līdz 2021. gadam minimālo algu vai mazāk nopelnīja aptuveni 18,1% līdz 20,6% strādājošo, kas veidoja aptuveni piekto daļu no kopējā darbaspēka. Savukārt 2022.gadā minimālo algu pelnošo personu īpatsvars sasniedza zemāko punktu pēdējo piecu gadu laikā, samazinoties līdz 16%.

Saskaņā ar CSP datiem, 2022.gadā strādājošo skaits, kuri pelna minimālo algu vai mazāku algu, bija šāds: privātajā sektorā no kopumā 123 143 strādājošajiem 94 190 darbinieki veidoja 17,7% no darbaspēka, savukārt publiskajā sektorā. sektorā strādāja 26 032 darbinieki, kas veido 11,4% no darbaspēka.

Laika posmā no 2019. gada līdz 2021. gadam bija neliels to personu īpatsvara pieaugums, kuri sabiedriskajā sektorā pelna minimālo algu vai zemāku algu, un šis rādītājs pieauga no 11,4% 2019. gadā līdz 13% 2021. gadā. Savukārt privātajā sektorā piedzīvoja mazāk nozīmīgu pieaugumu šajā ziņā.

Ar šodienu, 1.janvāri šai valsts iedzīvotāju kategorijai tiks samazināta maksa par kādu pakalpojumu – uzzini nākošajā lappusē! 

 

Turpinājumu lasiet tālāk

Leave a Comment