Ar šodienu, 1.janvāri šai valsts iedzīvotāju kategorijai tiks samazināta maksa par kādu pakalpojumu

Sākot ar 2024. gada 1. janvāri Rīgas augstskolu studentiem, kuriem ir tiesības uz braukšanas maksas atvieglojumiem, pilsētas sabiedriskajā transportā tiks piemērota samazināta mēnešbiļetes cena.

Turpmāk šiem skolēniem būs iespēja iegādāties mēnešbiļeti, izmantojot e-talonus, par cenu 12 eiro. Sākot ar 2024.gada 1.janvāri visās “Rīgas satiksmes” regulārās biļešu tirdzniecības vietās skolēniem būs iespēja iegādāties mēnešbiļeti par jauno cenu.

Ja skolēns savā e-talonā jau ir aktivizējis mēnešbiļeti par 15 eiro, viņš tāpat kā līdz šim varēs to izmantot neierobežotiem braucieniem autobusos, trolejbusos un tramvajos.

Taču, ja uz e-talona ir iegādātas vairākas mēnešbiļetes, svarīgi ņemt vērā, ka tās būs derīgas tikai papildu 60 dienas.

Gadījumā, ja šīs biļetes noteiktajā termiņā nevar izmantot, neizmantotās mēnešbiļetes var atgriezt “Rīgas satiksmei” 12 mēnešu laikā no iegādes brīža apmaiņā pret pilnu atlikušā neizmantotā perioda atmaksu.

 

Lasi arī: Paši spēcīgākie buramvārdi naudas piesaistīšanai. Tici vai ne, bet tie patiešām strādā!

Spēkā esošie noteikumi paredz, ka sabiedriskā transporta maršrutos atlaide šobrīd ir 50% no mēneša abonementa biļetes izmaksas jeb 15 eiro. Taču, sākot ar 2024.gada 1.janvāri, Rīgas dome nolēmusi palielināt skolēniem piedāvāto atlaidi līdz 60%, kas sastāda 12 eiro.

 

Leave a Comment