Kļuvis zināms, kas notiks ar savulaik ne tikai visā Latvijā, bet arī PSRS slaveno restorānu “Sēnīte”

Foto – ekrānuzņēmums

2027.gada decembrī vienam no kādreiz visā PSRS visslavenākajiem restorāniem “Sēnīte”, apritētu 60.gadu jubileja. Daudzus gadus šis savulaik iecienītais un apbrīnotais restorāns visā PSRS, iztukšots un pamests stāvējis Siguldas šosejas malā jau daudzus gadus. Tagad šajā sakarā ir jaunumi.

Arī pirms “Sēnītes” tajā pat vietā kādreiz atradās neliela ēstuvīte, kas bija nokrāsota kā mušmire. Toreiz tur esot tirgotas mednieku desiņas, karbonādes un zupa soļanka. Izvietojuma ziņā tā bija patiešām lieliska vieta, jo atradās tieši šosejas malā – ceļā no Siguldas uz Rīgu.

Pēc tam tajā vietā tika uzcelta “Sēnīte” un ātri vien tā kļuva par vienu no populārākajām vietām visā PSRS, jo šis restorāns piedāvāja tādu ēdienu, kādu reti kur citur varēja nobaudīt – šeit atpūtās gan populāri cilvēki no ārzemēm, gan vietējie, turīgie iedzīvotāji.

Foto – ekrānuzņēmums

Toreiz “Sēnīte” piedāvāja visu, ko tajos laikos varēja piedāvāt – te bija atsevišķs alus bārs, kafetērija, vasarā āra terase un, protams, izcils restorāns ar tādu pat līmeņa apkalpošanu. Kā zina stāstīt tie, kas šos laikus pieredzējuši – šī vieta bija tik pieprasīta, ka tajā iekšā varēja iekļūt vai nu iedodot “kukuli” vai nu par blatu. Bet visiem pārējiem esot bijis jāstāv nu ļoti garās rindās.

Restorāns “Sēnīte” izcils bija arī ar savu arhitektūru. To savulaik izstrādāja arhitekts Linards Skuja kopā ar diviem – Andri Biti un Rūdolfu Ozoliņu.

Arhitekte Zaiga Gaile pirms dažiem gadiem raidījumam “4.studija” skaidroja: “Restorāns “Sēnīte” ir ikonisks modernisma arhitektūras paraugs Latvijā. Mums tādi nav daudz saglabājušies. Tas ir arī tehnoloģijas paraugs, jo Padomju laikā varēja uztaisīt tik precīzu dzelzbetona čaulu… Tas tiešām ir brīnišķīgs arhitektūras paraugs!”

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Gribam noskaidrot tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavs laiks būs ierobežots - tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 60%

0%

Diemžēl 2010.gada rudenī restorāns “Sēnīte” savas durvis apmeklētājiem aizvēra. Un ilgus, ilgus gadus nostāvēja tukšs, pamests un nevienam nevajadzīgs.

Foto – ekrānuzņēmums

Tagad tiek ziņots, ka kāds uzņēmums pakāpeniski ir sācis restorāna “Sēnīte” atjaunošanas darbus. Cik ilgi tie būs un kad restorāns varētu vērt savas durvis apmeklētājiem atkal?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment