Kļuvis zināms, kas notiks ar savulaik ne tikai visā Latvijā, bet arī PSRS slaveno restorānu “Sēnīte”

Foto – ekrānuzņēmums

Uzņēmums “Latvian Catering Company” sola atjaunot ne tikai vēsturisko ēku, bet arī sakopt apkārtnes teritoriju. Šobrīd esot uzsākti visi nepieciešamie darbi, lai varētu sākt aktīvu rīcību, jo uzņēmums plāno arī rekonstruēt ēkas kupola atjaunošanas darbus.

Uzņēmuma pārstāvji norāda, ka visi šie darbi tiks sadalīti vairākos posmos. Vispirms tikšot atjaunota virtuve, cehs un biroji – plānots, ka tas tiks pabeigts līdz šī gada beigām, bet pēc tam jau sāks atjaunot restorānu un alus zāli, un tiekot plānots, ka to izdarīs 2025.gada laikā.

Foto – ekrānuzņēmums

Uzņēmuma pārstāvis Rolands Zujevičs stāsta, ka, saprotams, plāni ir viena lieta, bet realitāte mēdz nedaudz atšķirties, tomēr uzņēmums izdarīšot visu, lai šo projektu veiksmīgi novestu līdz galam. Līdz ar to – lielie atklāšanas svētki esot plānoti “Sēnītes” 60.dzimšanas dienā – 2027.gada 5.decembrī.

Foto – ekrānuzņēmums

Uzņēmums tāpat norāda, ka restorāna “Sēnīte” atsevišķas detaļas tiks saglabātas kā  kultūrvēsturiskais mantojums.

Lasi vēl: Vai jūs zināt kāpēc PSRS laikos dzīvokļu durvis vērās uz iekšu nevis uz āru?

2017.gadā pazīstamais uzņēmums “Liepkalni” vēlējās iegādāties leģendāro “Sēnīti” un sākt tā atjaunošanas darbus, taču radās strīds par stāvvietu ar uzņēmumu Valsts ceļi, kā rezultātā, projekts apstājās.

Vēlāk, 2019.gadā restorāns “Sēnīte”, kas atrodas Siguldas novadā un tam ir 1,5 hektāru liels zemesgabals, tika izlikts pārdošanā par 580 000 eiro.

 

Leave a Comment