Ir saņemti jauni dati, un tie ir mulsinoši: sinoptiķi stāsta, kam jāgatavojas un vai ar vasaru ir cauri

Eiropas iedzīvotāji ir brīdināti par jauniem rekordiem, ko laikapstākļi drīzumā uzstādīs daudzos Eiropas reģionos. Ir saņemti jauni dati, un tie ir ļoti mulsinoši. Lūk, kam jāgatavojas.

Kā norāda pazīstamais sinoptiķi, Austrumeiropas daļā ir iestājies īsts vasaras karstums. Termometru rādītāji jau ir sasnieguši +30 grādu atzīmi, un tā nav robeža.

Jūlijam tipisks karstums ir pārņēmis Eiropas Austrumu reģionus, kur reģistrēts visvairāk rekordu. Daudzviet termometru stabiņi pārsniedza +30 grādu atzīmi, ar ko šobrīd nevar lepoties pat Eiropas dienvidi.

Tomēr šāda saules aktivitāte ir bīs***a. Tāpēc valdību pārstāvji saistībā ar karstumu ir izsludinājuši ārkārtas brīdinājumus. Polijā, kāda meitene pavadīja 5 stundas zem saules stariem un diemžēl tas beidzās slikti, tādēļ ir jābūt ļoti piesardzīgam atrodoties tieši zem saules stariem.

Tests: 

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Sinoptiķi uzsvēra, ka ultravioletā starojuma rādītāji ir sasnieguši augstu un ļoti bī***mu līmeni. Tāpēc ir svarīgi agri no rīta vai vakarā sauļoties ne ilgāk par 15 minūtēm, nēsāt cepuri un dzert vairāk ūdens.

Tomēr tuvojas vēl kas..

Iekrist likteņa nežēlastībā: šis jūnijs būs ļoti grūts dažām no zodiaka zīmēm

Sagaidāms, ka vasara būs komfortabla, bez pārmērīgām temperatūras svārstībām, teica ārzemju centra “Fobos” vadošais eksperts Leus. Tajā pašā laikā viņš norādīja, ka būs nokrišņu “trūkums”. Speciālists paskaidroja, ka lietavām būs retu vasaras lietusgāžu raksturs. Viņš piebilda, ka lielākajai daļai ūdens nebūs laika iesūkties augsnē.

“Daudzos plašsaziņas līdzekļos tāpat kā pirms pagājušās vasaras sākuma tiek izplatīta informācija, ka vasara Austrumeiropas apgabalā būs nenormāli karsta. Šādu prognožu nav, nenormāli karsta vasara nebūs, tāpat kā nebūs nenormāli auksta. Vidēji vasaras raksturs temperatūras ziņā būs diezgan komfortabls, bet nokrišņu, lai arī nelielu, bet tomēr būs,” sacīja Leus.

Lasi vēl: Vakar klusībā un bez lielas uzmanības no šīs pasaules aizgāja leģendāra aktrise un televīzijas zvaigzne

Latvijā reģistrētā augstākā gaisa temperatūra ir +37,8 grādi pēc Celsija. Šī temperatūra tika fiksēta 2014. gada 4. augustā Ventspils novada Ventspils pilsētā. Šis rekords pārsniedza iepriekšējo augstākās temperatūras rekordu, kas bija +36,4 grādi, reģistrētu 1943. gada 13. augustā Daugavpilī.

Karstuma rekordi Latvijā parasti tiek fiksēti vasaras mēnešos, īpaši jūlijā un augustā, kad anticikloni bieži vien rada ilgstošus siltuma viļņus. Klimata pārmaiņu dēļ varētu sagaidīt, ka šādi ekstremāli karstuma gadījumi kļūs biežāki un intensīvāki nākotnē.

Tomēr Latvijas sinoptiķi ir ārkārtas ziņu šodien izplatījuši visā Latvijas teritorijā saistībā ar gaidāmo! Lasām tālāk!

 

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment