Kāpēc ir svarīgi iemest lauru lapu tualetē: noslēpumi, ko zina tikai ideālas saimnieces

(labots)

Daudzi sadzīves triki palīdz samazināt laiku, kas nepieciešams mājas sakārtošanai un tīrīšanai, tādējādi ievērojami atvieglojot ikdienu.

Lauru lapa, pazīstama arī kā parastā laura lapa, ir aromātisks garšaugs, kas nāk no lauru koka (Laurus nobilis), dzimtas Lauraceae pārstāvja. Šis augs ir plaši izmantots gan kulinārijā, gan tradicionālajā m***nā.

 

Lauru lapu dzimtene ir Vidusjūras reģions, kur to izmanto jau tūkstošiem gadu. Senie grieķi un romieši augstu vērtēja lauru koku, uzskatot to par svētu augu, kas simbolizē uzvaru un gudrību. Laurus nobilis lapas tika izmantotas lauru vainagu veidošanai, ko piešķīra uzvarētājiem un izcilniekiem.

 Lasi vēl: Kāpēc zemenes vienmēr jāmazgā ar cepamo sodu un kāds no tās labums?

Lauru koks ir mūžzaļš koks vai krūms, kas var sasniegt līdz 12 metru augstumu. Tā lapas ir tumši zaļas, spīdīgas un ādainas, ar izteiktu aromātu, kas kļūst intensīvāks pēc to izžūšanas. Koks zied mazām, dzeltenām vai zaļganām ziedkopām, kas pārvēršas par melnām, ogveidīgām sēklām.

Lauru koku audzē siltos un saulainos apstākļos, un tas dod priekšroku labi drenētām augsnēm. Tas ir izturīgs pret sausumu un var izturēt nelielas salnas, taču ilgstoši auksti apstākļi var kaitēt augam.

Un tagad padomi!

 

Ielieciet tualetē lauru lapu

Lauru lapas nav tikai lielisks antibakteriāls līdzeklis, bet arī efektīvi cīnās pret nepatīkamām smakām. Lai to izdarītu, varat apliet ar karstu ūdeni pāri 6-7 lapām, ļaut tām nedaudz atdzist un pēc tam ielejiet šo uzlējumu tualetē. Tā ne tikai padarīs santehniku baltāku, bet arī novērsīs nepatīkamo smaku.

Lai atbrīvotos no nevēlamām smaržām vannas istabā, vienkārši nogrieziet lauru lapu, ielieciet to maisiņā un atstājiet vannas istabā. Tāds aromāts ne mazāk efektīvi nekā speciālie gaisa atsvaidzinātāji.

Ar ko gudrs cilvēks nedalās, kādus cilvēkus novērtēt un citas Omāra Hajama atziņas

Neizmetiet nevajadzīgos zaļumus

Vasarā, kad dārzos pilns ar smaržīgiem garšaugiem, grieztie zaļumi bieži zaudē svaigumu un nonāk miskastē. Lai izvairītos no tā, jūs varat pagatavot smaržīgu sviestu, izmantojot vitinātas dilles, pētersīļus un bazilika lapas.

Pārbaudi savas zināšanas par Eirovīziju!

Cik labi tu pārzini Eirovīzijas dziesmu konkursu? Noskaidro, atbildot uz jautājumiem! 

1 / 3

Kurā gadā Latvija pirmo reizi piedalījās Eirovīzijas dziesmu konkursā?

2 / 3

Kurš dziedātājs pārstāv Latviju šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursā?

3 / 3

Kurā valstī šogad notiek Eirovīzijas dziesmu konkurss?

Your score is

The average score is 58%

0%

Sviestu izkausējiet, pievienojiet feinu sasmalcinātu zaļumu maisījumu un labi sajauciet. Masu ietiniet pārtikas plēvē un novietojiet saldētavā. Tagad jebkurā brīdī jums būs fantastisks aromātisks sviests, ko varat izmantot kā piedevu kartupeļiem vai kā mērci zivīm un steikam

 

Tomēr šis ne TUVU nav labākais triks ko darīt ar lauru lapu! Labākie triki sekos tālāk rakstā!

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Leave a Comment