Ir saņemti jauni dati, un tie ir mulsinoši: sinoptiķi stāsta, kam jāgatavojas un vai ar vasaru ir cauri

Sākot ar pirmdienu, temperatūras fons Austrumeiropas reģionā būs zemāks nekā iepriekšējās dienās, kad tika izsludināti brīdinājumi par stipru karstumu līdz 30 grādiem pēc Celsija. Nakts stundās termometru stabiņi rādīs ap 15 grādiem pēc Celsija, dienā – 24-26.

Neraugoties uz temperatūras fona pazemināšanos, tā joprojām būs par aptuveni četriem grādiem augstāka par klimatisko normu. Debesīs parādīsies mākoņi, visas nedēļas garumā dažviet būs īslaicīgi nokrišņi.

Iepriekš viņš norādīja, ka 2024. gada maija un jūnija krustpunktā noteiktā temperatūra saskaņā ar klimatiskajām īpatnībām atbilst jūlijam. Bieži vien XXI gadsimtā vasara reģionā sākās ar salnām, bet šogad vasaras sākums būs ļoti karsts.

Uz šodienu Latvijā ir izsludināts brīdinājums..

Dienas laikā saule mīsies ar mākoņiem, kas daudzviet atnesīs stiprus pērkona negaisus. Dažviet pērkona lietusgāzes būs ļoti intensīvas, un tās var pavadīt krusa.

Vējš lielākoties būs lēns, taču negaisa laikā iespējamas krasas vēja brāzmas līdz 15-19 metriem sekundē. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +20…+25 grādiem.

Rīgā dienas laikā gaidāmi gan saulaini, gan mākoņaini periodi. Pēcpusdienā atsevišķi gubu mākoņi var pāraugt pērkona negaisa mākoņos, atnesot lietusgāzes un iespējams arī krusu.

Lasi vēl: Vasaras sākums izšķirs jūsu likteni nākamajiem deviņiem gadiem: Tamāras Globas zodiaka prognoze jūnijam

Pūtīs lēns vējš, kas negaisa laikā kļūs brāzmains, ar maksimālo gaisa temperatūru +22…+24 grādi. Papildus iespējami arī lokāli plūdi īslaicīgu, bet intensīvu lietusgāžu dēļ, īpaši zemu vietu teritorijās.

Latvijā viskarstākais mēnesis parasti ir jūlijs. Šajā mēnesī vidējā diennakts gaisa temperatūra bieži vien ir visaugstākā, un arī absolūtās temperatūras maksimumi tiek reģistrēti visbiežāk. Jūlijā saulainās un karstās dienas ir visizplatītākās, un siltuma viļņi ar temperatūru virs +30 grādiem pēc Celsija nav retums.

Turklāt jūlijā notiek visvairāk saulainu dienu, un tādējādi tas ir mēnesis, kad cilvēki visbiežāk dodas atvaļinājumos un izmanto iespēju pavadīt laiku ārā pie dabas, jūrmalās un ezera krastos. Klimata pārmaiņu ietekmē jūlijs var kļūt vēl karstāks nākotnē, un tāpēc ir svarīgi būt gataviem ilgstošiem karstuma periodiem šajā mēnesī.

Leave a Comment