Vasara būs smaga: meteorologi sniedz jaunu prognozi, kura iespējams daudzus izbrīnīs

Gismeteo speciālisti paziņojuši, ka šī gada vasara paliks atmiņā ar neparastiem laikapstākļiem. Iespējams šī vasara būs viena no tām, kura iespiedīsies atmiņā vēl ilgi. 

Jūnija sākums solās būt lietains un vēss, kas daudziem austrumeiropiešiem varētu sagādāt vilšanos. Paredzams, ka Austrumeiropas reģionā lietus kļūs par pastāvīgu parādību, aizstājot ierasto jūnija saulaino periodu.

Piemēram, Baltijas valstīs vairāk nekā 70 % no mēneša dienām būs lietainas. Speciālisti brīdina par nepieciešamību sagatavoties mainīgiem laikapstākļiem un būt gataviem negaidītiem nokrišņiem.

Izpildi testu: 

Noskaidro savas zināšanas par latviešu vecvārdiem!

Izpildi šo ātro testu un noskaidro kā tu pārzini latviešu vecvārdus! 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vecvārds? 

Your score is

The average score is 53%

0%

Kopumā meteorologi prognozē, ka jūnijs būs vēl mitrāks nekā parasti. Nokrišņu daudzums samazināsies katru dienu visa mēneša garumā, un spēcīgas lietusgāzes var izraisīt lokālus plūdus.

 

Daudzviet lietavas sāksies tūlīt no 1. jūnija un turpināsies līdz mēneša beigām. Jūnija pirmajā pusē temperatūra būs patīkama, aptuveni 17-18 grādi pēc Celsija, bet līdz mēneša beigām tā pazemināsies līdz 12-13 grādiem pēc Celsija.

Pēc 15 dienu ilga neparasta aukstuma perioda maijā, 16.-17. maijā lielākajā daļā reģionu atgriezīsies ilgi gaidītais siltais laiks, kas ir klimatiskās normas robežās.

Lasi vēl: 86 gadu vecā aktrise Olga Dreģe ir emociju pārņemta: ”Apzinos, ka man jāgatavojas dzīves noslēgumam”

Saskaņā ar pazīstamā ārzemju sinoptiķa Tiškoveca teikto, nakts salnu periods valsts centrālajā daļā ir beidzies un atgriezīsies tikai rudenī.

Pēc eksperta teiktā, siltums valsts Eiropas daļā ieplūst no ziemeļrietumiem, savukārt citviet reģionā un dienvidos joprojām ir vēss. Silto un auksto gaisa masu robežlīnija iet tieši gar galvaspilsētas reģionu. Pēc 16.-17. maija sasils līdz +20…+22 grādiem. Citviet gaiss sasils līdz +24 grādiem, kā tam vajadzētu būt maijā.

Sēru vēsts: Pirms savas 50 gadu jubilejas aizsaulē devies izcilas latviešu grupas dalībnieks

Arktikas ciklons, kas atnesa aukstus laikapstākļus centrālajos reģionos, sāk atkāpties. Līdz šīs nedēļas beigām gaidāma ievērojama sasilšana, un dienas temperatūra varētu pakāpties virs +20 grādiem pēc Celsija.

Tagad aukstums ir pārgājis , un tā vietā nāk plašs skandināvu anticiklons. Nedēļas sākumā nav gaidāms liels siltums, jo temperatūra paaugstināsies pakāpeniski.

Lasi vēl: Visgaršīgākās vakariņas, ko esmu pagatavojusi; Bez cepešanas pannā un netīras virtuves. Nevaru pārtraukt gatavot

Līdz otrdienai gaiss sasils līdz +15 grādiem pēc Celsija. Šajā laikā būs mainīga mākoņainība, bet nokrišņi nav gaidāmi. Naktis saglabāsies vēsas.

Bet ko mēs sagaidīsim tieši Latvijā?

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Leave a Comment