Vasara būs smaga: meteorologi sniedz jaunu prognozi, kura iespējams daudzus izbrīnīs

Nedēļas vidū temperatūra sasniegs +18 grādus pēc Celsija, nokrišņi nav gaidāmi. Ceturtdien temperatūra paaugstināsies līdz +20 grādiem pēc Celsija, bet nakts temperatūra būs aptuveni +8-10 grādi pēc Celsija.

Līdz darba nedēļas beigām laika apstākļi mainīsies: debesis kļūs mākoņainas un sāks līt lietus, kas turpināsies arī nedēļas nogalē. Dienas temperatūra var sasniegt +21 grādu pēc Celsija, bet nakts temperatūra būs +10-12 grādi pēc Celsija, kas atbilst maija vidus klimatiskajai normai.

Lasi vēl: Kuriem zodiaka zīmes pārstāvjiem jūnijā visulaiku radīsies naudas problēmas?

Sasilšana gaidāma ne tikai centrālajos reģionos, bet arī ziemeļrietumos, kā arī dienvidu reģionā. Tā kā aukstais ciklons ir pārvietojies, nedēļas pirmā puse gaidāma nepatīkama.

Bet ko mēs sagaidīsim tieši Latvijā?

Kad diennakts vidējā gaisa temperatūra paaugstinās virs +15 grādiem, tas norāda uz pakāpenisku meteoroloģiskās vasaras sākumu Latvijā, atklāj Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra operatīvā informācija.

Meteoroloģiskā vasara sākas, ja diennakts vidējā gaisa temperatūra piecas dienas pēc kārtas nepakāpjas zem +15 grādiem, un sākuma diena tiek noteikta kā pirmā no šīm dienām.

Rucavā meteoroloģiskā vasara jau sākās 29.aprīlī, kad no 29.aprīļa līdz 4.maijam diennakts vidējā gaisa temperatūra tur pārsniedza +15 grādu slieksni.

Lasi vēl: Diemžēl ļoti bēdīga ziņa par pazīstamo TV žurnālisti Inesi Supi, kura patreiz cīnās ar vēzi

15.maijā vairākās novērojumu stacijās vidējā temperatūra bija vismaz +15 grādi, bet valstī kopumā nedaudz trūka līdz šai atzīmei, tāpēc meteoroloģiskās vasaras sākums Latvijā varētu būt 16.maijs.

 

Leave a Comment