84 gadu vecumā aizsaulē devies leģendārs scenārists, režisors un aktieris: ”Viņš bija tēlojis ļoti daudz lomās”

Diemžēl aizsaulē aizsaukts leģendārs aktieris, režisors un scenārists. Viņa karjerā ietilpst dažādas svarīgas, gan filmu, gan seriālu lomas. Viņš bija svarīga persona filmu industrijā. 

Mūžībā aizgājis aktieris, scenārists un režisors Vahtangs Kikabidze. Viņš nomira 84 gadu vecumā Džordžijā. Par to ziņoja Kommersant, atsaucoties uz Gruzijas telekanālu Mtavari Arkhi. Nāves cēlonis netika precizēts.

Savas kino karjeras laikā, kas sākās 1966. gadā, Kikabidze spēlēja desmitiem lomu padomju un gruzīnu filmās. Viens no neaizmirstamākajiem ir Valiko Mizandari Georgija Danēlijas gleznā “Mimino”. Turklāt viņš filmējās filmās “Neraudi!”, “Veriysky kvartāla melodijas” un citās.

Kikabidze dzimis 1938. gada jūlijā Tbilisi. 1959. gadā viņš sāka strādāt Tbilisi filharmonijā, pēc tam uzstājās Orera vokālajā un instrumentālajā ansamblī, bet 1967. gadā kļuva par tā solistu.

Vakhtangs Kikabidze – Gruzijas PSR godātais un tautas mākslinieks, kā arī PSRS Valsts balvas īpašnieks.

Lasi vēl: Īsi pirms pēkšņās nāves kļuva zināms, kādā stāvoklī bija Elvisa Preslija meita Liza Marija

2021. gada oktobrī nomira Kikabidzes sieva Irina Kebadze. Viņa bija Gruzijas Goda māksliniece un Tbilisi Akadēmiskā operas teātra primabalerīna.

 

Leave a Comment