Tautā iemīļotais aktieris Mārtiņš Egliens tik atklāts kā nekad – par savu situāciju un kāpēc patiesībā pameta teātri

Foto – ekrānuzņēmums

Latviešu iemīļotais un talantīgais aktieris Mārtiņš Egliens pēc daudzu gadu darba uz teātra skatuves nesen paziņoja, ka darbu teātrī pametis. Viesojoties raidījumā “Kad viņas satiekas”, viņš atklāj patieso iemeslu.

Aktieris Mārtiņš Egliens ir viens no mūsdienu talantīgākajiem aktieriem, kuram vēl arī piemīt talants dziedāt, taču pirms kāda laika, pilnīgi kā no “zilām debesīm” medijus pāršalca ziņa – viņš cīnās ar nopietni kaiti, un, iespējams, vairs nekad nevarēs runāt.

Toreiz aktierim tika saziedoti līdzekļi, lai viņš varētu doties uz Vāciju, kur viņam palīdzētu augsti kvalificēti speciālisti. Jo šeit, Latvijā, viņam īsti palīdzēt vairs nevarēja.

Tagad viņš ir atguvis balsi, tomēr viņa dzīvē vairs nekad nebūs tāda, kāda tā bija pirms tam. Raidījumā “Kad viņas satiekas” viņš stāsta, kāda tagad ir viņa ikdiena un dzīve kopumā.

Mārtiņš atzīst, ka šobrīd ir tā, ka balss viņam vairāk “diktē noteikumus”, nekā viņš tai. Visgrūtāk esot dzīvot ar apziņu, ka ir jādomā par to, kā tu runāsi. Reizēm esot tā, ka nevar tomēr runāt vispār, un pašam šī sajūta esot visriebīgākā.

“Liekas, ka tu atgrūd citus ar to. Jo tev pašam ir grūti, un arī citiem ir grūti… “ – viņš saka.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? 

1 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 50%

0%

Bet par teātrī un kolēģiem viņam ir kāds amizants stāsts. Viņš stāsta, ka ilgu laiku bija centies uz teātri neiet, jo bijis grūti psiholoģiski. Tomēr pienācis brīdis, kad no tā izvairīties vairs nevarēja. “Visi man saka: “O, čau, vecais! Tu tikai nerunā, ja? Bet kā tev vispār iet?” – aktieris to atceroties, smejas.

Foto – ekrānuzņēmums

Par savu balss kaiti viņš stāsta – speciālisti norādot, ka tas esot uz mūžu. Šobrīd tas nekādā veidā nav maināms. Un visā pasaulē neviens tā līdz galam arī nevarot pateikt – kas tad tas īsti ir. Mārtiņš pats pazīstot divus cilvēkus, kuriem pēkšņi, ne no šā, ne no tā, balss atgriezās, kaut pirms tam nebija bijusi gadiem. Viena latviete, kurai bijis tas pats – pat tagad dziedot valsts korī. Tāpēc aktieris neatmet cerības – varbūt kādu dienu tas notiks arī ar viņu?

Lasi vēl: Aktrise Zane Daudziņa atklāj līdz šim nezināmas lietas par savu Helēnas lomu un filmēšanos seriālā “Ugunsgrēks”

Atceroties, kā tas sākās, viņš saka, ka pirmās pazīmes bija vērojamas jau sen, bet pārslodze, stress – tas jau bijis vienmēr, un īpaši tāpēc par to nav satraucies. Tomē viss bijis līdz brīdim, kad sapratis – nupat vairs nepavisam nav labi. Un tad palika aizvien sliktāk, sliktāk un sliktāk. Kādu dienu pienākusi tā apziņa – balss nav, tomēr ilgu laiku viņš psiholoģiski to nav līdz galam varējis pieņemt, kaut arī bez balss dzīvojis jau ilgu laiku.

“Tu ilgi jau tā kā esi bez balss, bet tu vēl to nesaproti… tu vēl to nepieņem. Tu ceri, ka tas pāries…” – viņš atceras.

Mārtiņš teic, ka šobrīd dzīve ar balsi ir tāda, kāda tā ir, un viņa ikdiena uz teātra skatuves diemžēl nav iedomājama. Varbūt kādreiz viss mainīsies, bet vēl ne šobrīd.

Leave a Comment