Sinoptiķi nupat paziņojuši, kad Latvijā beidzot varētu būt pirmie +30 Grādi

Dabas entuziasts un pieredzējis vērotājs Vilis Bukšs sniedz padziļinātu ieskatu par gaidāmajām laika apstākļu izmaiņām maijā, prognozējot, ka nedēļa būs ievērojami karstāka nekā parasti.

Viņa ilggadējie pētījumi un rūpīgi veiktie novērojumi liecina, ka maija mēnesī varam sagaidīt neparasti augstas temperatūras, kas varētu izrādīties vienas no visspēcīgākajām šī perioda laikā.

Pārbaudi savas zināšanas par latviešu žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu populārie žargonvārdi? 

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu žargonvārds? 

Your score is

The average score is 51%

0%

Bukšs, kurš regulāri dalās savos novērojumos par dabas procesiem savā blogā, prognozē, ka šī gada maijs būs izteikti citādāks nekā ierasts. Pēc viņa novērojumiem, mēnesis būs nedaudz siltāks, salīdzinot ar ziemas galvenajiem mēnešiem janvāri un martu, kas ir pirmais pavasara mēnesis.

Īpašu uzmanību Vilis Bukšs pievērš klimata pārmaiņām reģionā, uzsverot, ka Latvijas austrumos sagaidāms siltāks laiks ar mazāk nokrišņiem, kas ir zem vidējā līmeņa. Turpretim rietumu daļā varētu būt gaidāms lielāks nokrišņu daudzums, lai gan temperatūras saglabāsies ierastajās robežās. Bukša analīze izceļ dažādu reģionu atšķirības, kas ietekmē vietējos laika apstākļus un dabas procesus, sniedzot visaptverošu priekšstatu par to, kā šīs pārmaiņas varētu ietekmēt iedzīvotāju ikdienu un dabas ritējumu.

Kad īsti sākas vasara?
Tas ir jautājums, uz kuru atbilde var atšķirties atkarībā no izmantotā kritērija. Kalendārais un astronomiskais skatījums parasti saskan, definējot vasaras sākumu ap 21. jūniju, kad notiek vasaras saulgrieži. Šajā laikā Ziemeļu puslodē Zeme sasniedz maksimālo saules staru daudzumu, radot garākās dienas un īsākās naktis.

Tomēr meteoroloģiski un klimatoloģiski vasaras sākums var atšķirties dažādās pasaules daļās. Klimatologi un meteorologi bieži vien izmanto temperatūras un nokrišņu datus, lai noteiktu, kad vasara faktiski sākas. Piemēram, dažos reģionos vasara tiek uzskatīta par sākušos, kad dienas temperatūra pastāvīgi pārsniedz noteiktu slieksni un laikapstākļi kļūst stabili silti ar mazāku nokrišņu daudzumu.

Maija sākumā līdz Jeremijas dienai (14. maijs) laika apstākļi mēdz būt ļoti dažādi. Šajā periodā bieži vien ir saulains un sauss, ar diennakts temperatūru, kas var pārsniegt 20 grādus pēc Celsija. Neskatoties uz siltajām dienām, naktīs joprojām var būt pavasara salnas, un termometra stabiņš var noslīdēt zem nulles.

Ap Jeti dienu (7. maijs) palielinās nokrišņu iespējamība, kas bieži vien atnes pavasara lietusgāzes un negaisus. Dienas laikā temperatūra šajā laikā var svārstīties no 15 līdz 18 grādiem pēc Celsija. Pēc 10. maija temperatūra atkal var paaugstināties, sasniedzot vai pārsniedzot 20 grādus. Šīs mainīgās laika apstākļu svārstības padara maiju par ļoti dinamisku mēnesi, kurā var piedzīvot gan saulainas dienas, gan lietainas un vētras pilnas dienas.

Naktī no pamestas mājas Latvijas laukos atskanēja dīvainas skaņas. Ciema ļaudis teju zaudēja samaņu, liekot kāju pār slieksni

Taču laika apstākļi jau ļoti drīz var strauji mainīties un lūk, ko atklāj sinoptiķi, ko noteikti jāņem vērā pilnīgi visiem:

Lasi arī : Bricis Steigšus brīdina par gaidāmo laiku Šonedēļ – Daudziem tas nepatiks!

Lasi raksta turpinājumu nākamajā lapā

Leave a Comment