Psihologs nosauc frāzi, ko vecāki nekad nedrīkst teikt mazam bērnam

Pareiza bērna audzināšana ir atbildīgs uzdevums, kura patieso nozīmi un sarežģītību neapzinās visi vecāki. Bieži vien viņi ķeras pie kaitīgām metodēm un destruktīviem saskarsmes modeļiem ar bērnu.

Huffpost citē licencētas bērnu terapeites Dinas Margolinas viedokli, kura runāja par tipisku metodi, pie kuras vismaz reizi ķērusies lielākā daļa vecāku, neapzinoties tās kaitīgumu. Runa ir par situāciju, kad mazs bērns ir aizrāvies ar spēlēm rotaļu laukumā, pludmalē vai citā interesantā vietā, un jums jau ir jāiet.

Šādā situācijā vecāki bieži vien pieļauj vienu kļūdu – ķeras pie provokācijas: bērnam, kurš joprojām turpina spēlēties, saka: “Es aizeju prom. Uzredzēšanos!” un patiešām sāk doties prom. Galu galā, kad bērns pamana, ka mamma vai tētis jau ir aizgājis zināmu attālumu, viņš metas skriet pakaļ, lai viņu panāktu, baidoties, ka tiks pamests.

Šī pieeja darbojas ar maziem bērniem, kuri vairāk baidās palikt bez vecāku uzraudzības un kuri vēl nav iemācījušies lasīt blefus. Un tieši uz maziem bērniem tai ir vispostošākā ietekme.

Bagātīga tomātu raža: mana omīte ieteica labākos mēslošanas līdzekļus no kuriem tomāti augs debesīs!

Lai cik vilinoši būtu pagriezt bērnam muguru un izlikties, ka atstājat viņu pašu ziņā, eksperts iesaka to nedarīt. Šī stratēģija “darbojas”, jo bērns patiešām nobīstas, un tādējādi tā izraisa gaidīto reakciju: bērns reaģē un skrien pie vecākiem.

Lasi vēl: Šo zodiaka zīmju pārstāvji kļūs par miljonāriem un atradīs patiesu mīlestību: veselus 5 gadus viņi būs uz veiksmes viļņa!

Ja jūs “sūtāt bērnam ziņu”, ka varat viņu pamest, ja viņš nepaklausīs, tas var iedragāt bērna pārliecību, ka vecākiem patiešām viņš rūp. Tas grauj pašu vecāku un bērna attiecību pamatu.

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem žargonvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu žargonvārdi? Noskaidrosim!

1 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

2 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

3 / 3

Vai tu zini ko nozīmē šis žargonvārds? 

 

Your score is

The average score is 55%

0%

Eksperti apgalvo, ka bērnam ir svarīgi ticēt, ka viņš var rēķināties ar vecāku palīdzību jebkurā situācijā. Atņemot bērnam šo ticību, vecāki parāda, ka viņu mīlestība un rūpes ir ļoti nosacītas. Tas, savukārt, izraisa zemu bērna pašvērtējumu un veido “paklausības par mīlestību” uzvedības modeli, kas var kļūt par problēmu pieaugušā vecumā.

 

 

Leave a Comment