Sinoptiķi nupat paziņojuši, kad Latvijā beidzot varētu būt pirmie +30 Grādi

Kad iestājas maija vidus un ābeļziedu laiks, bieži varam baudīt saulainas dienas, kas līdzinās vasarai. Dienās temperatūra nereti sasniedz pat 20 līdz 25 grādus pēc Celsija.

Šajā laikā nokrišņi ir reti un īslaicīgi, bet, ja uznāk pērkona negaiss, tas bieži vien atnes stipras lietusgāzes un brāzmainus vējus, reizēm pat zibeņošanu. Tas ir ideāls laiks dārzkopības entuziastiem un dabas mīļotājiem, kad viss apkārt zied un plaukst, radot īstu vasaras noskaņu.

Paziņots par pilnīgi jaunu naudas atbalstu iedzīvotājiem! Tagad to varēs saņemt daudz vienkāršāk un ātrāk

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Tuvojoties maija otrajai pusei, siltie laikapstākļi turpinās. Dienas laikā bieži vien saule spīd spoži, mijoties ar vieglu mākoņu klājumu, kas rada dažādus dabas skatus. Ap Urbāna dienu (25. maijs) gaidāms vēl intensīvāks karstums, ar temperatūru, kas varētu sasniegt pat 27 līdz 30 grādus pēc Celsija.

Šis periods ir īpaši patīkams, jo piedāvā gan siltumu, gan sauli, gan arī dažkārt īslaicīgus, bet intensīvus nokrišņus, kas nodrošina visu, kas vajadzīgs, lai daba varētu zelt un plaukt.

Naktīs, lai gan temperatūra nedaudz pazemināsies, tā joprojām paliks virs 17 grādiem pēc Celsija, radot patīkami siltas vakara stundas. Šis periods ir lieliski piemērots, lai izbaudītu dabas skaistumu un pavadītu laiku ārā.

Maijam ritot uz priekšu, nokrišņi kļūs retāki, bet intensīvāki, bieži vien pārvēršoties spēcīgās pērkona lietusgāzēs ar iespējamu krusu. Šajā laikā varam piedzīvot gan skaidras, saulainas dienas, gan arī dramatiskas un spēcīgas lietusgāzes. Šādas mainīgas laika apstākļu kombinācijas piešķir maijam unikālu šarmu, piedāvājot daudzveidīgu dabas skatu un emociju gammu.

Tuvojoties Pahoma dienai (28. maijs) un maija beigām, laika apstākļi kļūs stabilāki un pārsvarā sausi. Temperatūra dienā būs no 15 līdz 20 grādiem pēc Celsija, ļaujot izbaudīt komfortablu siltumu un pavadīt laiku dabā.

Pārskatot kalendāru uz priekšu, redzam, ka jūnijs sola būt siltāks un sausāks. Šīs prognozes, balstītas uz vēsturiskajiem datiem, ļauj mums labāk sagatavoties nākamajam mēnesim, plānojot aktivitātes ārā un baudot vasaras sākumu.

Leave a Comment