Latvijas finanšu ministrija izstrādā jaunus grozījumus: valsts mēģina tikt pie aizgājušo cilvēku naudas

Foto – ekrānuzņēmums

360TV Ziņneši veidotajā sižetā noskaidrojies, ka šobrīd Latvijas banku kontos glabājas vairāk nekā 1 miljons eiro – tā ir nauda, kas atrodas aizgājēju kontos. Finanšu ministrija sākusi plānot grozījumus likumdošanā, lai šo naudu varētu ieskaitīt valsts kasē.

Šā brīža statistika liecina, ka katru gadu Latvijā mūžībā dodas aptuveni 30 000 cilvēku. Un mantojuma lietu kārtošanu uzsāk tikai trešdaļā gadījumu, un parasti arī tikai tajos gadījumos, kad aizgājējam ir piederējis kāds īpašums.

Latvijas zvērinātu notāru padomes priekšsēdētāja vietniece Ilze Metuzāle skaidro, ka notāriem ir piekļuve Latvijas kredītiestāžu kontiem, taču viņi neredz summas, bet tikai pašus kontus. Ja mantojuma lietas ir uzsāktas, tad notārs šajā gadījumā bankām var pieprasīt informāciju par esošo konta stāvokli un tad banka sniedz atbildi – vai kontā vispār atrodas līdzekļi un ja jā, tad cik.

Foto – ekrānuzņēmums

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par dažādiem latviešu vecvārdiem!

Vai tu zini ko nozīmē šie latviešu vecvārdi? 

1 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

2 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

3 / 3

Ko nozīmē viens no šiem latviešu vecvārdiem? 

Your score is

The average score is 44%

0%

Kā izrādās, problēma rodas tajos gadījumos, kad šajos kontos atrodas nelielas summas, un mantinieki parēķinot izdevumus, lai uzsāktu šo mantojuma lietu kārtošanu, nemaz nesāk to darīt, jo tas nav izdevīgi. Vēl ir daļa tādu, kas nemaz nenojauš, ka aizgājējam bijis kādā bankā konts.

Kā izrādās, Latvijas bankās šobrīd ir vairāk nekā 70 000 šādu aizgājēju kontu, uz kuriem glabājas aptuveni 1 miljons eiro. Un, kā izrādās, nevienam nav vajadzīgi.

Tāpēc Finanšu ministrija šobrīd sākusi izstrādāt jaunus priekšlikumus, kas ļautu šo naudu ieskaitīt valsts kasē. Taču, kā izrādās, pēc esošās likumdošanas, uz šo naudu var pretendēt arī pati banka.

Kā valsts rīkotos ar šo naudu, ja tā nokļūtu valsts kasē?

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment