Huawei Technologies  piektdien paziņoja, ka ir veicis būtisku izrāvienu operētājsistēmas un mākslīgā intelekta jomā

Ķīnas uzņēmums Huawei Technologies  piektdien paziņoja, ka ir veicis izrāvienu tādās jomās kā operētājsistēmas un mākslīgais intelekts un ka uzņēmumam bija nepieciešami 10 gadi, lai paveiktu to, kas ASV un Eiropai prasīja 30 gadus.

Huawei Consumer Business Group priekšsēdētājs Ričards Ju (Richard Yu) runāja Ķīnas dienvidu pilsētā Dongguanā, atklājot trīs dienu ilgu izstrādātāju konferenci, kurā viņš teica, ka uzņēmuma operētājsistēma Harmony tagad ir pieejama vairāk nekā 900 miljonos ierīču.

“Harmony ir guvusi ievērojamus panākumus. Var teikt, ka 10 gadu laikā mēs esam sasnieguši to, kas mūsu Eiropas un Amerikas kolēģiem prasīja vairāk nekā 30 gadus, lai izveidotu neatkarīgas operētājsistēmas pamattehnoloģiju,” teica Ju.

HarmonyOS ir Huawei patentēta operētājsistēma, ko tā ieviesa 2019. gadā, kad ASV tehnoloģiskie ierobežojumi tai atņēma Google atbalstu Android operētājsistēmai, ko tā izmantoja viedtālruņos.

Uzņēmuma mākslīgā intelekta infrastruktūra Ascend – jaudīgākā no Ķīnas uzņēmumiem – šobrīd ir otrā populārākā pēc Nvidia  , kas dominē mākslīgā intelekta mikroshēmu tirgū, piebilda Ju.

Operētājsistēmās un citā programmatūrā jau ilgu laiku dominē Eiropa un ASV, lai gan  interneta ēra ir devusi Huawei iespēju tās apsteigt, viņš teica.

Leave a Comment