“Esam saņēmuši daudz jautājumu…” – Rīgas Centrāltirgus atbild uz neskaitāmiem iedzīvotāju jautājumiem par saldajiem ķiršiem

Foto – Pexels

Rīgas Centrāltirgus ir viens no atpazīstamākajiem objektiem ne tikai Baltijā, bet pat Eiropā. Socvietnē “Facebook” uzņēmums publicējis atbildi uz daudzu iedzīvotāju uzdoto jautājumu – šobrīd tas ir ārkārtīgi aktuāli.

Rīgas Centrāltirgus profilā vietnē “Facebook” rakstīts: “Esam saņēmuši daudz jautājumu par to, vai Centrāltirgū jau parādījušies saldie ķirši. Jā, pie mums ir gan saldo ķiršu, gan arī citu labumu pārbagātība. Gardas zemenes, burvīgas maijpuķītes, peonijas…
Nāc ciemos un baudi!”!

Ķirši, kā zināms, ir vienas no iecienītākajām ogām pasaulē. Ķiršus iedala skābajos un saldajos ķiršos. Gan vienus, gan otrus cilvēki lielākoties bauda svaigā veidā. Populārākās ķiršu šķirnes ir tādas kā “Bing”, “Rainer”, “Lapins”, “Montmorency”, “Morello” un citas. Neraugoties uz to, ka primāri tos uzturā lieto svaigā veidā, tos var gan konservēt, gan izmantot ievārījumos, gan kā citu ēdienu piedevu.

Neraugoties uz to, ka ķirši ir ne tikai garšīgi, tie ir arī vērtīgi un tiem piemīt daudzas īpašības, kas ievērojami var uzlabot cilvēku pašsajūtu. Zinātniski pierādīts, ka regulāri uzturā lietojot ķiršus, cilvēki ir mierīgāki, nosvērtāki, mazāk pakļaujas stresa situācijām un tiem ir labāks miegs. Sievietēm patikts arguments, ka tie aizkavē grumbiņu veidošanos. Izrādās, tie palīdz arī pazemināt as*****piedienu un uzlabo sir***s ves****ību, jo satur daudz kālija un antioksidantus.

Izpildi šo testu!

Vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi?

Izpildi šo testu un pārbaudi, vai tu zini, ko latviešu valodā nozīmē šie vienkāršie vārdi!

1 / 2

Vai tu zini ko nozīmē šis latviešu vārds?

2 / 2

Vai tu zini ko latviešu valodā nozīmē šis vārds?

Your score is

The average score is 77%

0%

Ķirši labi aug mērenos klimata apstākļos ar labi drenētu augsni. Šiem kociņiem nepieciešams daudz saules gaismas un aizsardzība pret vēju. Saldie ķirši parasti nogatavojas agrāk – jau vasaras sākumā, savukārt skābie ķirši nogatavojas nedaudz jau uz vasaras otro pusi.

Svaigus ķiršus labi var uzglabāt ledusskapī, apmēram nedēļu. Tos var arī saldēt, tādējādi ievērojami pagarinot uzglabāšanas laiku.

Foto – Pexels

Dažās valstīs, piemēram, Japānā un ASV, tiek svinēti ķiršu ziedēšanas svētki, kad cilvēki pulcējas, lai apbrīnotu šo ziedošo koku skaistumu. Tāpat arī daudzās kultūrās ķiršu ziedi tiek uzskatīti par pavasara un atjaunošanās, atdzimšanas simbolu.

Taču, kā izrādās, pie Rīgas Centrāltirgus publicētās informācijas, iedzīvotāji sāka uzdot kādu ļoti svarīgu jautājumu, kas, kā izrādās, interesē daudzus iedzīvotājus.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā:

Leave a Comment