Aplaistu orhideju ar šo šķīdumu, un pat panīcis augs uzzied un dzen saknes uz visām pusēm. Piebarošana visam gadam

Šajā rakstā gribu dalīties ar jums padomos, kā nodrošināt, lai orhidejas ziedētu krāšņi iespējami biežāk.  Šie ieteikumi būs īpaši vērtīgi tiem, kas nesen sākuši iepazīt šo brīnišķīgo augu.

 

Sākumā gan nedaudz infromācijas par šo fascinējošo augu. Orhidejas ir viena no izsmalcinātākajām un fascinējošākajām ziedu grupām pasaulē, pazīstama ar savu ārkārtējo skaistumu un daudzveidību. Šie ziedi pieder pie Orchidaceae dzimtas, kas ir viena no lielākajām augu dzimtām ar vairāk nekā 25 000 zināmajām sugām un vairāk nekā 100 000 hibrīdu. Orhidejas aug dažādos klimata apstākļos visā pasaulē, no tropu lietusmežiem līdz pat tundrām.

Orhidejas izceļas ar savu unikālo un krāšņo ziedu formu. Daudziem orhideju ziediem ir simetriska forma, kur viena puse spoguļo otru, un tie var būt dažādās krāsās – no sniega baltas līdz intensīvai violetai, no spilgti dzeltenas līdz dziļi sarkanai. Orhideju ziedi bieži vien ir sarežģīti un detalizēti, ar dažādām plankumainām, svītrainām vai raibām krāsām, kas piešķir tiem vēl lielāku pievilcību.

Orhidejas aug dažādos biotopos, no tropu mežiem līdz mēreniem reģioniem un pat kalnu apgabaliem. Daudzas orhidejas ir epifīti, kas nozīmē, ka tās aug uz citiem augiem, bet barības vielas iegūst no gaisa, lietus ūdens un puves organiskās vielas. Tās ir arī ļoti jutīgas pret augšanas apstākļiem, piemēram, gaismu, mitrumu un temperatūru, tāpēc to kopšana prasa zināmas zināšanas un rūpes.

Orhidejas bieži vien tiek uzskatītas par greznības, elegances un mīlestības simbolu. Daudzās kultūrās tās tiek dāvinātas kā īpaša uzmanības zīme, īpaši svētku un romantiskos notikumos. Turklāt, dažas orhideju sugas tiek izmantotas medicīnā un kosmētikā, pateicoties to ārstnieciskajām īpašībām un aromātiem.

Orhidejas var būt ļoti ilgmūžīgas un, pareizi kopjot, dažas sugas var dzīvot desmitiem gadu. Orhidejas ar savu neparasto skaistumu un daudzveidību turpina aizraut un iedvesmot cilvēkus visā pasaulē, padarot tās par vienu no visvairāk apbrīnotajiem un iecienītākajiem ziediem.

Sinoptiķi uz šo pēcpusdienu diemžēl saka skarbus vārdus – vai līdz svētkiem kas mainīsies?

Kāpēc īpaša kopšana

Orhidejas bieži tiek pasniegtas kā dāvanas vai iegādātas veikalā jau ziedošas un ar pumpuriem. Taču nereti ir grūti panākt, lai tās ziedētu atkārtoti. Lai to nodrošinātu, nepieciešama īpaša kopšana un regulāra auga apgāde ar nepieciešamajām uzturvielām, lai tas turpinātu priecēt ar saviem ziediem.

Daudzi cilvēki man kā pieredzējušai augkopībai raksta, ka viņu orhidejas nezied un audzē tikai lapas. Patiesi, ne visiem izdodas veiksmīgi kopt šo augu. Orhideju ziedēšana lielā mērā ir atkarīga no pareizas kopšanas, un ir vairāki iemesli, kādēļ orhidejas atsakās ziedēt.

 

Nepareizs apgaismojums

Daudzi orhideju novieto uz saulainas palodzes, bet patiesībā tai nav nepieciešams daudz gaismas. Taču – lai pamodinātu snaudošos pumpurus, gaisma ir vajadzīga vismaz 8-10 stundas, bet bez tiešiem saules stariem. Ziemā augs var arī pamosties un izdzīt ziedus, šajā gadījumā es nodrošinu papildu gaismu, izmantojot fitolampu.

Jau uzplaukušiem orhideju ziediem gaisma īpaši nav vajadzīga, tāpēc augu var droši novietot jebkurā dzīvokļa vietā.

 

Jūs gaida dimanta svītra: Globa nosauca 4 zīmes, kuras augstākie spēki no 18. jūnija apbērs ar naudu

 

Pārmērīga laistīšana

Bieži vien orhidejas laistīšanu vislabāk veikt, iegremdējot podu ūdenī uz 30 minūtēm – tā vislabāk substrāts piesātinās ar mitrumu. Laistīšana virs substrāta nedos nekādu rezultātu, pēc laistīšanas ūdeni parasti nolej no poda apakštases, tāpēc augs nepaspēj padzerties.

 

Šķir otru lapu lai uzzinātu pašas galvenās kļūdas un trikus

Leave a Comment